Spectacolul „Fantoma de la Operă” va avea încă două reprezentații în noua sală a Teatrului „Ion Dacian” din București

Spectacolul Fantoma de la Operă va avea încă două reprezentații în noua sală a Teatrului Ion Dacian din București
Publicat: 19/01/2015, 15:47

Datorită epuizării în mai puțin de două ore a biletelor la primele reprezentații ale musicalului „Fantoma de la Operă”, din 24 și 25 ianuarie, precum și a numărului mare de solicitări primite, spectatorii au fost invitați să achiziționeze bilete pentru încă două reprezentații ale spectacolului, care se vor desfășura tot în luna ianuarie, respectiv pe 27 și 28 ianuarie, de la ora 19.00, potrivit unui anunț postat pe site-ul Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Însă și biletele pentru cele două noi reprezentații ale spectacolului, din 27 și 28 ianuarie, s-au epuizat în aproximativ trei ore de la momentul punerii lor în vânzare, au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Teatrului „Ion Dacian”.

Aceștia au precizat că spectacolul „Fantoma de la Operă” va intra în repertoriul Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și va putea fi văzut de cei interesați și în următoarele luni pe scena instituției. Datele reprezentațiilor urmează să fie anunțate.

Premiera spectacolului „Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow, care va avea loc pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, va inaugura noua sală a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din Capitală.

Situată pe bulevardul Octavian Goga, numărul 1 (lângă Bibilioteca Națională a României), noua sală a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București este prima clădire de teatru construită în România după anul 1989.

„Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, este o producție muzicală adaptată în 14 limbi străine, distinsă cu peste 70 de premii importante și vizionată de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume.

Spectacolul pus în scenă la București reprezintă un dublu eveniment. Pe de o parte, premiera națională a unui musical care a scris istorie în rândul producțiilor de gen, dar și acordarea drepturilor de producție pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale, de către The Really Useful Group Theatre Company Ltd. (proprietara drepturilor de autor, cu sediul în Londra), informează Teatrul „Ion Dacian”.

Musicalul „Fantoma de la Operă” este pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow, cu ajutorul unei echipe de creație din care fac parte artiști români și străini și are drept protagoniști actori, vedete pop și soliști de operă din România.

Renumit pentru abordările sale originale și surprinzătoare, Stephen Barlow a reevaluat scenariul original al spectacolului recalibrând cele două coordonate dramatice principale și schimbând coordonatele temporale ale acțiunii, pe care o plasează în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Noua producție păstrează nota de dualitate care domină imaginea personajului principal și subliniază contrastele care îi compun profilul captivant.

„Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la București și să particip la o adevărată revoluție culturală care are loc în viața muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Operă» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producția West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost și atunci și rămân și acum captivat de povestea obsedantă și, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux și pusă în scenă pe cea mai romantică și intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber. Solicitarea de a pune în scenă o nouă producție a celui mai de succes spectacol de divertisment din toate timpurile este, în egală măsură, o responsabilitate uriașă, dar și o oportunitate extraordinară. Cu o distribuție de excepție compusă din actori, vedete pop și soliști de operă și în colaborare cu o echipă de oameni tineri, dar extrem de talentați, de la London West End, vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual, cât și psihologic, cu ajutorul poveștii și al muzicii. Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfășoară acțiunea spectacolului”, a declarat regizorul Stephen Barlow.

Din distribuția spectacolului fac parte artiștii Adrian Nour (Fantoma), Irina Baianț (Christine Daaé), Florin Ristei (Raoul, Viconte de Chagny), Andrei Lazăr (Monsieur André), Valentino Tiron (Monsieur Firmin), Gabriela Daha (Carlotta Giudicelli), Samuel Druhora (Ubaldo Piangi), Dana Rotaru (Madame Giry), Alexandra Giurcă (Meg Giry), cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” este o companiei a Operei Naționale București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”