Steven Spielberg va adapta povestea adevărată a unei lovituri de stat fasciste eșuate în 1940 în America

Steven Spielberg va adapta povestea adevărată a unei lovituri de stat fasciste eșuate în 1940 în America
Publicat: 29/01/2023, 17:21

Se pare că regizorul Steven Spielberg a obținut drepturile asupra unui podcast de succes de la un jurnalist american pasionat de celulele de extremă dreaptă care au agitat Statele Unite înainte de a intra în războiul împotriva Japoniei, în 1941, scrie lefigaro.fr.

Povestea este necunoscută, improbabilă, uluitoare. Demnă de un film, pe scurt. Și, se pare, demnă și de Steven Spielberg. Cineastul american ar fi dobândit drepturile asupra unui podcast de la jurnalista și prezentatoarea Rachel Maddow, dedicat unei tentative de insurecție fascistă, care ar fi fost înăbușită din fașă, în inima Statelor Unite, în 1940.

Difuzat din octombrie până în noiembrie 2022 pe platformele de streaming Apple, Spotify și Audible, podcastul cu opt episoade al lui Rachel Maddow a fost co-produs de MSNBC și NBC News. Intitulat „Ultra”, acesta spune povestea unui complot eșuat care implică senatori americani conservatori, o investigație FBI, o campanie de corupție finanțată de cel de-al treilea Reich, miliții armate de extremă-dreapta, gata de orice, precum și un proces sub o mare tensiune politică.

Un complot dejucat

Pe fundalul acestei povești se țese umbra celui de-al Doilea Război Mondial și a mișcării izolaționiste americane, cristalizată de efemerul America First Committee. Această mișcare naționalistă și antisemită l-a numărat în rândurile sale pe pionierul aviației Charles Lindbergh. Dispariția într-un accident de avion a senatorului Ernest Lundeen în august 1940, precum și explozia din luna următoare a fabricii de explozibili din Kenvil, New Jersey, sunt printre cele mai dramatice momente ale podcastului.

„Ultra” a fost desemnat cel mai ascultat program de pe serviciul Apple pe luna octombrie, ajutat de știrile politice americane, marcat apoi de investigațiile comisiei de anchetă asupra revoltelor din Capitoliu. O apropiere oportunistă pe care Rachel Maddow, una dintre figurile mass-media de top ale anti-trumpismului din Statele Unite, nu a ascuns-o.

Drepturile de adaptare cinematografică pentru „Ultra” ar fi fost achiziționate la sfârșitul toamnei de Amblin, compania de producție a lui Steven Spielberg. Niciun regizor nu este ales momentan pentru adaptarea podcastului. Steven Spielberg va produce filmul împreună cu Kristie Macosko Krieger, precum și cu Rachel Maddow și Mike Yarvitz. Se așteaptă ca scenariul să fie scris de Tony Kushner („The Fabelmans”, „Lincoln”, „Munchen”) și de Danny Strong („Empire”, „Hunger Games: Mockingjay”).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră, la cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

The Fabelmans”, în regia lui Steven Spielberg, a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase