Tarzan, eroul junglei, revine pe marile ecrane

Tarzan, eroul junglei, revine pe marile ecrane
Johnny Weissmuller
Publicat: 03/10/2022, 11:05

Tarzan, eroul junglei creat de scriitorul american Edgar Rice Buroughs, revine pe marile ecrane.

Studioul Sony Pictures a preluat drepturile de ecranizare a aventurilor lui Tarzan de la administratorii moștenirii lui Burroughs, Edgar Rice Burroughs Inc. Compania va încerca să realizeze o „reinventare totală” a personajului, astfel încât să corespundă realității temporale și spațiale a secolului 21.

Povestea lui Tarzan a devenit clasică: un băiat orfan crescut în junglă de niște primate, care se îndrăgostește de o tânără pe nume Jane, părăsind în cele din urmă mediul în care a crescut. Se căsătorește cu aceasta, se mută în Anglia, unde își dă seama cât de barbară este, de fapt, civilizația, și decide să se întoarcă în Africa.

Poveștile care l-au avut ca subiect pe Tarzan au fost un succes instantaneu când au fost publicate pentru prima dată, în 1912, și, timp de decenii, și-au pus amprenta în cultura pop prin filme, seriale, emisiuni radio și TV și benzi desenate. Tarzan a avut o perioadă de glorie între anii 1930 – 1970. Apoi filmul de animație Disney din 1999 a fost un succes, la fel și melodiile lui Phil Collins, generând chiar o adaptare pe Broadway.

Warner Bros. a încercat să lanseze o potențială franciză în 2016, cu un film cu Alexander Skarsgard și Margot Robbie în rolurile principale, care nu a reușit să atragă public suficient. Printre motivele eșecului de box office se numără schimbările de moravuri. Cărțile cuprind idei despre colonialism, salvatori albi și stereotipuri rasiale și de gen care nu mai fac parte din cultura actuală. De aici și dorința studioului Sony Pictures pentru o abordare nouă, scrie The Hollywood Reporter. 

Johnny Weissmuller, actorul și înotătorul născut la Timișoara, care a consacrat rolul Tarzan

De-a lungul timpului, personajul a fost interpretat pe marile ecrane de mulți actori chipeși. Înotătorul olimpic Johnny Weissmuller, născut la Timișoara, l-a jucat pe Tarzan în peste 10 filme, de la „Tarzan The Ape Man” (1932) la „Tarzan And The Mermaids” (1948).

Printre alți actori faimoși care au interpretat acest personaj se numără Kellan Lutz, Christopher Lambert și Travis Fimmel.

CITEȘTE ȘI: A murit Joe Lara, actorul care l-a jucat pe „Tarzan”. Avionul în care era cu soția s-a prăbușit

Soția lui „Tarzan”, înjunghiată mortal de fiul ei, în propria casă. Motivul crimei odioase nu a fost încă divulgat

Premiat cu două Oscaruri, Tom Hanks crede că a făcut doar 4 filme „suficient de bune” în toată cariera

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase