Teatru online în premieră. GÂNDUL.RO și ”Compania teatrală VOUĂ” vă invită să vizionați comedia ”Stăpânul Ciolanului”

Redactor:
Cristian Lisandru

Gândul.ro și Compania Teatrală ”Vouă” vă oferă prilejul de a viziona online, în premieră absolută, piesa de teatru ”Stăpânul Ciolanului”, o spumoasă comedie a cărei punere în scenă se desfășoară sub un motto elocvent: ”Ciolanu’ e-n toate, e-n cele ce sunt/Și-n cele ce mâine vor râde la soare!”

Sâmbătă, 16 mai 2020, de la ora 20.30, pe canalul de YouTube Gândul.ro, vă invităm la teatru online. ”Stăpânul Ciolanului” este o comedie neașteptat de actuală în care, deși nu sunt precizate nume, îi puteți recunoaște cu ușurință, printre personaje, pe mulți dintre cei care ne „înfrumusețează” viața în fiecare zi.

Imaginile nu au mai fost difuzate niciodată

În distribuția piesei ”Stăpânul Ciolanului”  – alte detalii AICI – sunt regăsite nume cunoscute precum Marilena Chelaru, Tudorel Filimon, Marcelo Cobzariu, Adrian Fetecau și Candid Stoica. Aceștia, alături de mai tinerii actori Felix Dumitrescu, Liana Petrescu, Cristina Cabel, Daniel Torje și Andrei Necula reușesc să ofere o oră și jumătate de râs non-stop, timp în care, în mod cert, veți uita de tot ceea ce vă înconjoară.

Premiera comediei a avut loc pe data de 14 decembrie 2010, în sala mare a Teatrului de Comedie, iar Gândul.ro vă oferă înregistrarea de atunci, realizată în condiții tehnice deosebite. Subliniem că aceste imagini nu au mai fost difuzate niciodată, fiind vorba, așadar, de o premieră absolută pusa la cale, în colaborare, de Gândul.ro și „Compania Teatrală VOUĂ” care așteaptă cu nerăbdare să își reia spectacolele întrerupte de starea de urgență. Ce-a mai făcut trupa în ultimii ani puteți afla pe pagina de Facebook ”Compania Teatrala Vouă”.

”Stăpânul Ciolanului” – o radiografie în spirit caragialesc

Adrian Fetecău, cel care – în anul 1982 – a înființat celebrul grup ”Vouă”, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul.ro, că ideea unui astfel de scenariu a pornit de la… ciolan. Fiindcă ciolanul reprezintă ”totul” și se află, de fiecare dată, în centrul atenției, fiind jinduit și ducând la lupte permanente.

”Totul a plecat de la obsesia mea că reprezintă, în diverse forme, pentru fiecare dintre noi, TOTUL, dezumanizandu-ne. Această idee a fost sub forma unei piese de teatru de Marilena Dumitrescu, o colaboratoare veche a trupei, un dramaturg foarte talentat, cu multe premii în ultimul deceniu, printre care le menționez pe cele de la concursurile de texte contemporane organizate de UNITER și Teatrul de Comedie. radiografiază, în spirit caragialesc, societatea bolnavă în care trăim”, spune Adrian Fetecău. 

Inchide