Un tablou de Monet în valoare de 110 milioane de dolari, ținta activiștilor de mediu din Germania

Un tablou de Monet în valoare de 110 milioane de dolari, ținta activiștilor de mediu din Germania
Publicat: 24/10/2022, 11:43

Un tablou de Claude Monet împrumutat Muzeului Barberini din Potsdam a fost ținta activiștilor de mediu din Germania, pe 23 octombrie, când a fost acoperit cu piure într-o acțiune de protest similară celor care au loc de câteva luni în Marea Britanie și Italia.

„Meules” (1890) a fost cumpărat la o licitație, în 2019, de colecționarul Hasso Plattner pentru 110,7 milioane de dolari. El se află acum împrumutat Muzeului Barberini, instituție din Potsdam unde lucrări din colecția lui Plattner au putut fi admirate de la deschiderea spațiului, în 2017.

Gruparea activistă Letzte Generation care a organizat protestul a transmis ulterior într-un comunicat că pictura nu a fost deteriorată în acțiunea sa, „spre deosebire de suferințele nemărginie pe care inundațiile, furtunile și seceta ni le provoacă astăzi ca prevestitori ai catastrofei iminente”.

Muzeul Barberini a confirmat pe rețelele de socializare că „Meules” nu a fost avariată, deoarece pânza era acoperită cu un geam. Muzeul urmează să o readucă în expoziție pe 26 octombrie.

Citește continuarea pe curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase