UNTOLD 2023: Programul festivalului, line-up și tot ce trebuie să știi despre evenimentul verii de la Cluj-Napoca

UNTOLD 2023: Programul festivalului, line-up și tot ce trebuie să știi despre evenimentul verii de la Cluj-Napoca
Publicat: 03/08/2023, 17:08

În perioada 3-6 august, la Cluj-Napoca are loc cea de-a opta ediție a Festivalului UNTOLD. Cu invitați adorați de publicul din întreaga lume, premiere și experiențe unice, și ediția de anul acesta se anunță una memorabilă. Îți spunem tot ce trebuie să știi despre cel mai iubit eveniment muzical din inima Transilvaniei, de la line-up, la program, restricții de circulație și tot ce poți să faci în aceste zile la Cluj-Napoca.

UNTOLD 2023: Ce artiști vor urca pe scena de la Cluj Arena

Cea mai intensă ediție UNTOLD de până acum vine cu un line-up pe măsură. Bebe Rexha, French Montana, Ava Max și Eric Prydz sunt doar câteva dintre numele care vin pentru prima dată în România, la UNTOLD. În line-up-ul ediției din acest an mai urcă: FERG, WizTheMc, Years & Years, Alok, Topic, Zhu, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Tujamo și Thievery Corporation. Hiturile momentului se vor auzi în această vară, între 3 și 6 august, la Cluj-Napoca. 

Joi, 3 august, fanii UNTOLD se vor bucura de două nume în premieră pentru un festival din România: Ava Max și Bebe Rexha, alături de Alok, KSHMR, Steve Aoki și Topic.

Vineri, 4 august, va urca pe scenă la UNTOLD trupa de rock alternativ Imagine Dragons. Line-up-ul de la mainstage îi mai include pe Alesso, Salvatore Ganacci și Tujamo și mulți alții.

Sâmbătă, 5 august, Martin Garrix și suedezul Eric Prydz, sunt parte din line-up-ul celei de-a 8-a ediții a festivalului UNTOLD. Cei doi sunt headlinerii zilei de sâmbătă, împreună cu French Montana, Thievery Corporation, Zhu și WizTheMc.

Duminică, 6 august, în ultima zi de UNTOLD va urca pe scenă unul dintre cei mai iubiți artiști, Armin van Buuren.

UNTOLD 2023: Acces și check-in

La Cluj-Arena, în apropiere de UNTOLD 2023, se poate ajunge foarte ușor cu transportul în comun. Poți lua autobuzul 30 M26, trenul R 10558 sau R 10581 sau tramvaiul 101 sau 102L. Cele mai apropiate stații de UNTOLD Festival sunt: Plopilor Sud este la 356 de metri distanță (5 minute de mers pe jos). Aleea Stadionului este la 538 de metri distanță, adică, la 8 minute de mers pe jos. Splaiul Independenței este la 597 de metri distanță, (9 minute de mers pe jos), iar Octavian Goga este la 601 metri distanță, adică, aproape 8 minute de mers pe jos. Calea Moților se află la doar la 676 de metri distanță (9 minute de mers pe jos).

Procedura de Check-in online poate fi efectuată înainte de deschiderea festivalului, iar fanii care aleg să îl facă la fața locului vor achita o taxă de 25 de euro la punctul de Ticketing. Organizatorii atrag atenția că doar fanii înregistrați în formularul de Check-in (online sau la locație) pot să primească brățara de festival, în baza unui abonament sau a unui bilet de o zi, cu un cod de bare valid, și a unei cărți de identitate.

Cei care au cumpărat mai multe abonamente sau bilete pot efectua Check-in-ul și pentru prietenii lor. În cazul în care posesorul unui abonament sau bilet dorește să îl transfere către o altă persoană, acesta trebuie să selecteze online din contul lui de Check-in opțiunea de Transfer Bilet. Apoi trebuie să completeze datele persoanei care va primi biletul (nume, prenume, email, telefon, localitate) și să se asigure că biletul generat (PDF) ajunge în posesia noului destinatar.

După realizarea cu succes a Check-in-ului online, fanii își pot crea propria Pușculită de Festival. Astfel, fiecare participant își poate pune în avans de festival bani pe bilet, prin selectarea serviciului de Top-up. Suma încărcată va fi transferată și activată pe brățara de festival la orice punct de Credit Point din festival. Această modalitate de încărcare a brățărilor va fi disponibilă și în timpul festivalului și va putea fi accesată direct de pe telefon din aplicația UNTOLD.

Organizatorii pun la dispoziția participanților și în acest an spații de depozitare, acestea sunt amplasate în afara festivalului, chiar lângă punctul de acces. Fanii pot să închirieze un locker pentru toate cele patru zile de festival pentru 150 de lei sau pentru o zi de festival în schimbul a 50 de lei.

În timpul festivalului, ridicarea brățărilor se poate face între orele 15:00 – 04:00, în parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară.

UNTOLD 2023: Restricții de circulație

Pentru că sunt așteptați în jur de 100.000 de spectatori în fiecare zi de festival, primăria Cluj-Napoca a publicat și restricțiile de circulație care vor fi impuse în oraș pe perioada festivalului. Acestea sunt:

  • închiderea circulaţiei rutiere pe aleea Stadion, în perioada 28 iulie – 14 august 2023, în intervalul orar 23.30 – 4.30; 
  • închiderea circulaţiei rutiere pe aleea Stadion, din data de 29 iulie 2023, ora 15.00 pânâ în data de 9 august 2023, ora 4.30; 
  • închiderea circulaţiei rutiere, pe Splaiul Independenţei, de la podul Garibaldi până la Pod Napoca, din data de 1 august 2023, ora 0.00, până în data de 9 august 2023, ora 4.30; 
  • închiderea circulaţiei rutiere pe strada George Coşbuc, de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu str. Cardinal Iuliu Hossu, din data de 1 august 2023, ora 0.00, până în data de 9 august 2023, ora 4.30; 
  • închiderea parcării situată în proximitatea Sălii Sporturilor Horia Demian din data de 2 august 2023, ora 7.00 până în data de 8 august 2023, ora 5.00.

UNTOLD 2023: Experiențe unice

Personaje fantastice deprinse dintr-o lume magică, nimfe, șamani, acrobați internaționali, animatori, dansatori, un tărâm de poveste în care ești invitat să trăiești experiențe unice.

Magia nu există doar în povești sau dacă există, aceea poveste se numește UNTOLD. În fiecare vară, sute de mii de fani scriu, împreună, un nou capitol din cea mai frumoasă experiență de festival. Pentru cea de-a 8-a ediție, creatorii UNTOLD prezintă un nou concept creativ captivant, The Light Phoenix. În timpul celor patru zile de festival, orașul Cluj-Napoca devine epicentrul muzicii și al magiei, în care fiecare participant este invitat să combine realul cu imaginarul.

Ceremonie oficială de deschidere va oferi fanilor de pe Cluj-Arena, un show memorabil al DJ-ului care ocupă locul 4 în Top 100 DJ Mag, brazilianul Alok.

 Pe timpul celor patru zile și patru nopți de festival, organizatorii UNTOLD au pregătit o serie de activări, cu zone de relaxare, de mâncare și băuturi, o replică reală a unui celebru lanț de restaurante va fi disponibilă în festival, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experiențe VR, scene și workshop-uri tematice sau walking act-uri. De la petreceri tematice la experiențe unice realizate în colaborare cu partenerii festivalului, precum sesiuni de meet & greet, live-cooking, serviciu de food delivery direct în festival, pentru a nu rata niciunul dintre artiștii favoriți, totul este pregătit pentru a transforma zilele de festival în momente memorabile.

Fanii festivalului vor fi întâmpinați de personaje fantastice, acrobați internaționali, animatori, majorete, dansator, toboșari veniți din România, Franța, Spania, Marea Britanie, Germania. Acrobații pe picioroange, care poartă costume desprinse parcă dintr-o altă lume, vor aduce Phoenix-ul mai aproape de Pământ, iar Femeia Mare, care domnește însoțită de slujitorii și gardienii ei fideli, este cea care îi aduce pe fanii festivalului într-un spectacol, o fuziune între teatrul de stradă, interacțiune și poezie. Un alt grup energic și talentat de toboșari care provin din tipicul carnaval spaniol vor lumina noaptea cu energia lor, iar artiști acoperiți de aripi colorate vor străluci în soare înconjurați de fluturi supradimensionați.

Experiența oferită de farmecul frumoșilor îngeri pe picioroange este o experiență specifică festivalului de la Cluj-Napoca. Aceste ființe eterice vor prezenta coregrafii pline de mișcări dinamice, acrobații și piramide umane spectaculoase care vor sfida legile gravitației. Fanii se vor încărca de energie bună alături Echipa de Cheerleading Knights of Transylvania CCS Cluj-Napoca.

 Foto: UNTOLD

CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste chiria în Cluj, în perioada festivalului UNTOLD 2023. Prețul unei nopți de cazare e ireal!

CONCERTE 2023: Ce artiști vin să cânte în România anul acesta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?