CONCERTE 2023: Ce artiști vin să cânte în România anul acesta

CONCERTE 2023: Ce artiști vin să cânte în România anul acesta
Publicat: 02/01/2023, 13:08

Concerte 2023: chiar dacă mult așteptatul eveniment Celine Dion a fost anulat din cauza unor serioase probleme de sănătate ale artistei canadiene, scena muzicală din România pare una cel puțin interesantă, anul acesta anunțându-și prezența artiști precum Depeche Mode, Deep Purple, Robbie Williams, Sam Smith, Iggy Pop, Porcupine Tree, The Hollywood Vampires, Pantera, Bruce Dickinson, ca să menționăm doar câțiva dintre ei.

Am făcut pentru tine o listă de concerte 2023, ca să îți fie mai ușor să alegi evenimentele muzicale la care vrei să participi anul acesta.

Concerte 2023 – Ianuarie

Lords of the Sound – Music of Hans Zimmer, 25 ianuarie, ora 20.00, Sala Palatului, București

Concertele minunate ale Lords Of The Sound combinate cu cele mai bune compoziții ale lui Hans Zimmer promit senzații de neuitat. În sală se vor auzi următoarele melodii: „Dune”, „Spider-Man 2”, „The Dark Knight”, „Interstellar”, „Gravity”, „Sherlock Holmes”, „Angels and Demons”, „The Da Vinci Code”, „Gladiator”, „Misiune imposibilă”, „Început”, „Pirații din Caraibe”, „Spirit”, „Wonder Woman”, „Madagascar”.

Concerte 2023 – Februarie

Goran Bregović și Wedding and Funeral Orchestra, 10 februarie, ora 20.00, Form Space, Cluj-Napoca

Foarte puțini muzicieni au reușit să dezvolte o artă de o asemenea amplitudine care amestecă în mod coerent o varietate atât de mare de stiluri și tehnici, fără a-și pierde identitatea. O piesă marca Bregović poate fi recunoscută chiar de la prima audiere și pare să se adreseze întregului Pământ, fără distincție de rasă, sex, vârstă sau religie. Compozitor contemporan, muzician tradițional sau vedetă rock, nu a fost nevoit să aleagă – a luat totul pentru a inventa o muzică atât universală, cât și, fără îndoială, a lui.

Steve Barakatt, 11 februarie, ora 19.00, Ateneul Român, București

După lansarea celebrului său album Néoréalité, Steve Barakatt ajunge în turneu la București. Concertul oferă o călătorie muzicală magnifică prin cele mai apreciate compoziții ale lui Steve Barakatt. El va susține un concert solo de pian de clasă mondială, cu mai multe compoziții de pe cel mai recent album al său, un best-of din lansările anterioare și unele dintre cele mai cunoscute imnuri pe care le-a compus. Imnul UNICEF, care a fost lansat în premieră de la Stația Spațială Internațională în 2009, va fi unul dintre cele mai simbolice și emoționante momente ale concertului, deoarece este interpretat în direct de compozitorul său.

Boney M, 25 februarie, ora 20.00, Sala Palatului, București

Formaţia-cult din era disco, BONEY M., va concerta la Bucureşti, pe data de 25 februarie 2023, la Sala Palatului, sub titulatura “DISCO ICONS”. O puteți asculta pe uimitoare Liz Mitchell, singura interpretă principală si glasul cel mai cunoscut al celebrului grup muzical BONEY M.

Concerte 2023 – Martie

André Rieu, 1, 2, 3, 4 martie, ora 19.30, BT Arena, Cluj-Napoca

Concertele romantice și vesele ale lui André Rieu includ piese clasice emoționante, valsuri, muzică de film și operă, dar și melodii pop, interpretate alături de cea mai mare orchestră privată din lume, Johann Strauss Orchestra.

Pe muzica lui André Rieu mii de spectatori prezenți pe stadioane au vibrat și s-au legănat pe valsul lui Dmitri Shostakovich, pe durata pauzelor mai multor meciuri de fotbal jucate în Liga Campionilor, iar turneele sale mondiale ajung la peste jumătate de milion de oameni în fiecare an.

Avishai Cohen, 6 martie, ora 20.00, Sala Rapsodia, București

Cohen este un muzician de jazz multicultural, printre ale cărui influente se numără cea a legendarului Miles Davis. La fel cu Milles, el poate transforma trompeta într-un vehicul ce scoate la suprafață emoția umană.

Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician cu un sunet individual și un spirit iscoditor, un tot mai creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri jazzistice precum și un activ șef de formație sau sideman. Prestigioasa publicație The New York Times l-a descris ca fiind „un trompetist extravagant de înzestrat, relaxat și sentimental… combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul”, în timp ce Chicago Reader l-a considerat ca fiind „probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

MARIZA, 8 martie, ora 20.00, Sala Palatului, București

Inconfundabila stea a muzicii fado, MARIZA, se reîntoarce în concert, în România, cu noi piese de dragoste, pe data de 8 martie 2023, la Sala Palatului, cu începere de la ora 20.00, ca să celebreze alături de iubitorii muzicii sale cele peste 2 decenii de carieră discografică si de călătorii sonore de neuitat.

Palaye Royale, 8 martie, ora 19.00, Arenele Romane, București

Trupa canadiano-americană Palaye Royale cântă în premieră în România. Ca stil muzical abordează un old school rock, dar cu influențe de la indie, la glam sau garage rock pe care artiștii îl definesc ca fiind fashion-art rock. Până în prezent au lansat patru materiale de studio, cel mai recent, Fever Dream, fiind oferit fanilor în 2022. De-a lungul timpului au împărțit scena cu nume importante ale industriei muzicale printre care Rob Zombie și Marilyn Manson.

Bruce Dickinson – The Music of Jon Lord & Deep Purple, 15 martie, ora 20.00, Sala Palatului, București

Alături de solistul Iron Maiden vor fi: Tanya O’Callaghan – bass, John O’Hara (Jethro Tull) – clape/hammond, Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) – chitară, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey) – tobe, alături de Paul Mann (Deep Purple, Jon Lord) – dirijor, plus o orchestră simfonică, Bucharest Film Orchestra (de 80 de persoane).

Concerte 2023 – Aprilie

PASSENGER, 9 aprilie, ora 19.00, Arenele Romane, București

Mike Rosenberg, cunoscut mai mult sub numele său de scenă – PASSENGER, este un cântăreț și compozitor de folk-rock din Brighton, Anglia, ce a câștigat un număr impresionant de premii pentru activitatea sa muzicală. Cu toate ca și-a început cariera cântând pe stradă, a ajuns în scurt timp să umple stadioane din toată lumea, după ce single-ul “Let Her Go” s-a clasat pe prima poziție în topurile din mai multe țări și a atins succesul internațional, având peste trei miliarde de vizualizări pe YouTube.

După lansarea celui mai recent album – “Songs For The Drunk And Broken Hearted”, PASSENGER își continuă turneul mondial cu trupa live, în care va interpreta piesele de pe ultimul album, dar și piese devenite deja clasice.

Eros Ramazzotti cânta pe 23 aprilie 2023 la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul face parte din turneul de promovare a viitorului său album „Battito Infinito”.

Formaţia W.A.S.P. – basistul Mike Duda, chitaristul Doug Blair şi toboşarul Aquiles Priester, liderul trupei, Blackie Lawless – vor cânta pe 17 mai, la Arenele Romane.

Concerte 2023 – Mai

Pantera, 27 mai, Romexpo, București

În 2023 Metalhead Meeting sărbătorește 10 ani de la prima ediție, revine la formatul de 3 zile și va avea loc intre 26 și 28 mai la Romexpo, în aer liber. Headlinerul festivalului este trupa americana PANTERA, considerată una dintre cele mai mari trupe de metal din toate timpurile. Trupa va urca pe scena sâmbătă, pe 27 mai. Phil si Rex cântă cu Charlie Benante de la Anthrax și cu Zakk Wylde.

Concerte 2023 – Iunie

Robbie Williams şi Sam Smith sunt headlinerii Festivalului Summer in the City, 3-4 iunie, Piața Constituției, București

Pe scenă vor mai urca, printre alţii, Editors, LP, Calum Scott sau Abby Roberts.

The Hollywood Vampires, grupul format din Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry, Tommy Henricksen, revine la Bucureşti pe 8 iunie, la Romexpo.

A treia ediţie SAGA Festival va avea loc la Bucureşti, în perioada 23 – 25 iunie, la Romaero.

Concerte 2023 – Iulie

Deep Purple,  9 iulie, Romexpo, București

Una dintre cele mai influente trupe ale industriei muzicale, Deep Purple și-a pus amprenta pe întregi generații de artiști. Pionieri ai heavy metalului, au influențat în egală măsură și alte genuri muzicale ce se îndepărtează de sfera muzicii ‘grele’.
Alături de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple face parte din treimea britanică ce a dat naștere cu adevărat a ceea ce numim astăzi rock si metal. Cele 22 de albume de studio și câteva zeci de discuri de platină și de aur, alături de numeroase prezențe pe primele poziții în topurile din întreaga lumea, confirmă caracterul universal al muzicii britanicilor.
Festivalul Neversea 2023 va avea loc între 6 şi 9 iulie, pe plaja Neversea Beach din Constanţa.

Artistul italian Zucchero va susţine un concert pe 6 iulie la Sala Palatului iar pe 8 iulie la Cluj-Napoca.

Electric Castle va fi organizat între 19 şi 23 iulie, unde publicul va fi prezent pe domeniul Banffy pentru cinci zile de experienţe complete. Iggy Pop, The Chemical Brothers, George Ezra şi The Hu din Mongolia sunt primele nume anunţate de organizatori.

Depeche Mode, 26 iulie, Arena Națională, București

Trupa Depeche Mode revine în România a treia oară, pe Arena Naţională pe 26 iulie. Show-ul face parte din turneul „Memento Mori” şi marcheazã cel de-al 15-lea album din cariera trupei Depeche Mode. Discul va fi lansat în primăvara prin casa de discuri Columbia Records.

Cea de-a 16-a ediţie ARTmania Festival are loc în perioada 28-30 iulie, în Piaţa Mare din Sibiu. Printre trupele confirmate se numără Porcupine Tree, Wardruna, Haken, TesseracT, Port Noir, Vulture Industries Emperor, SAMAEL şi Pain Of Salvation.

Concerte 2023 – August

Rockstadt Extreme Fest 2023 va avea loc în perioada 2-6 august, la poalele cetăţii Râşnov, în inima Transilvaniei.

Cea de-a opta ediţie a festivalului UNTOLD va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca. Trupa Imagine Dragons este primul headliner anunţat de organizatori.

Concerte 2023 – Septembrie

DISCOTECA ’80, 16 septembrie, ora 19.00, BT Arena, Cluj-Napoca

C.C. CATCH, RICCHI e POVERI, BAD BOYS BLUE, SAVAGE și RYAN PARIS, artiști de renume ai muzicii anilor ’80, vor urca pe scena DISCOTECA ‘80 CLUJ 2023 sâmbătă, 16 SEPTEMBRIE, începând cu ora 19:00, la Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 6-a ediții a evenimentului.

Melodii precum „I Can Lose My Heart Tonight” – C.C. CATCH, „Mamma Maria” – RICCHI e POVERI, „You’re A Woman” – BAD BOYS BLUE, „Only You” – SAVAGE sau „Dolce Vita” – RYAN PARIS se află și acum în amintirile din tinerețe ale milioane de oameni. În 16 SEPTEMBRIE 2023, publicul participant va avea ocazia să îi vadă și să îi asculte live pe îndrăgiții artiștii care au fascinat o lume întreagă. Concertul live DISCOTECA ‘80 este bazat pe un concept care are în centru plăcerea și emoția retrăirii atmosferei muzicale din acei ani.

Pe 17 septembrie, la Arenele Romane, va concerta britanicul Louis Tomlinson. Evenimentul face parte din turneul mondial de promovare a albumului „Faith in the Future”.

Concerte 2023 – Noiembrie

Rock the Opera II, 3 noiembrie, ora 20.00, Sala Palatului, București

Dirijorul german Friedemann Riehle, specialistul în rock simfonic, a creat acest program spectaculos pentru debutul său la Opera de Stat din Viena. Pregătește-te să fii uimit de sunetul maiestuos al orchestrei simfonice și al unor cântece care au făcut istorie de la trupe precum Queen, Pink Floyd, AC/DC, Deep Purple, U2 și The Scorpions. Friedemann Riehle va aduce la București, cu ocazia celui de-al doilea său spectacol, voci rock impresionante, avându-i ca invitați speciali pe Giacomo Voli (IT) și un baterist care a cantat împreuna cu Frank Zappa.

Trooper susţine în ziua de 19 noiembrie, de pe scena Sălii Palatului, un concert într-o variantă acompaniată de o orchestră formată din 50 de persoane. Evenimentul marchează 28 ani de la înfiinţarea trupei.
Foto: Profimedia Images
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu