Ziua a 4-a la Festivalul Internațional de Film București: „Loin des hommes”, inspirată de o povestire a lui Albert Camus, proiectată la Cinema Studio

Publicat: 23/04/2015, 20:03

Competiția de lungmetraje din cadrul Festivalului Internațional de Film București (BIFF) continuă joi, 23 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema Studio din București. Astfel, publicul va avea ocazia să vadă cel mai nou film în care joacă Viggo Mortensen, „Loin des hommes”/„Departe de oameni”.

Regizată de David Oelhoffen, producția este inspirată de o povestire de Albert Camus ce urmărește viața unui profesor care trăiește izolat în munți și care, la un moment dat, primește misiunea de a escorta un ucigaș până la garnizoana din cel mai apropiat oraș. „Loin des hommes” a obținut trei premii la Festivalul de la Veneția 2014.

De la ora 21.00, tot la Cinema Studio, va rula în cadrul competiției și „Cold in July”/„Iulie însângerat”, filmul americanului Jim Mickle, ce îi are ca protagoniști pe Michael C. Hall, Sam Shepard și Don Johnson.

Vineri, 24 aprilie, la Cinema Studio, de la ora 19.00, va fi proiectat în cadrul aceleiași secțiuni filmul „A Girl Walks Home Alone at Night”/„O fată merge acasă singură în noapte”, regizat de Ana Lily Amirpour, un spectaculos debut alb-negru scris și jucat într-un dialect Farsi, dar filmat în California de o tânără de 34 de ani născută la Londra din părinți iranieni.

Cel mai bun thriller de la Sitges 2014, „Hyena”/„Hiena”, în regia lui Gerard Johnson, va rula de la ora 21.00, la Cinema Studio.

Invitatul special al festivalului, actorul italian Franco Nero, va fi prezent la BIFF vineri, 24 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 18.30, unde vor rula filmele „Nymph”/„Sirena”, regizat de Milan Todorovic, și „Jonathan Degli Orsi”, în regia lui Enzo G. Castellari.

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17.00, la Cinema Studio va fi proiectat un film surpriză, iar de la ora 19.30 va avea loc Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film București, urmată de proiecția – în avanpremieră europeană – a filmului lui Thomas Vinterberg, „Departe de lumea dezlănțuită”.

FOTO: Secvență din filmul „Jonathan Degli Orsi”

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 11.30, cei mai mici dintre spectatori se vor bucura de cel mai recent film al lui Isao Takahata, animația „Povestea prințesei Kaguya”, nominalizată în 2015 la Oscarul pentru „Cel mai bun film de animație”, și prezentată la festival prin amabilitatea distribuitorului Independența Film.

In memoriam lui Alain Resnais, regizorul francez decedat pe1 martie 2014, la vârsta de 91 de ani, BIFF vaprezinta, în parteneriat cu Institutul Francez, patru scurtmetraje inedite: „Guernica”, „Toute la mémoire du monde”, „Van Gogh” și „Le chant du Styrène”. Acestea vor fi prezentate în variantă originală și nesubtitrate. De asemenea, clasicul „Mélo”, laureat cu două premii Cesar în 1987, va fi proiectat sâmbătă, începând cu ora 14.30.

FOTO: Secvență din filmul „Mélo”

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, se desfășoară în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Club Control.

Biletele pentru proiecțiile de la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate în avans pentru întreg festivalul.Studenții de la UNATC au acces liber, în limita locurilor rămase disponibile.

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

Mai multe detalii despre BIFF și programul complet al festivalului sunt disponibile aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii