CONCILIERE. O bancă din România a șters datoria de 43.000 de franci elvețieni a unei familii: ”Când am primit soluţia nu-mi venea să cred, am zis că nu este real”

Redactor:
Cristian Lisandru
CONCILIERE. O bancă din România a șters datoria de 43.000 de franci elvețieni a unei familii: ”Când am primit soluţia nu-mi venea să cred, am zis că nu este real”
CONCILIERE. O bancă din România a șters datoria de 43.000 de franci elvețieni a unei familii: ”Când am primit soluţia nu-mi venea să cred, am zis că nu este real”

O familie cu trei copii din București a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă după ce a contractat două credite în franci elvețieni, la două bănci diferite, iar achitarea ratelor s-a dovedit a fi un demers care, la un moment dat, a depășit posibilitățile financiare. Astfel, s-a ajuns într-un impas.

În ultimă instanță, familia a apelat la Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) și – în pofida faptului că starea de urgenţă a îngreunat activitatea şi, în ultimă instanță, a prelungit timpul de negociere şi de soluţionare a unor cazuri – a avut parte de o surpriză de proporții.

”Am descris şi condiţia familiei, am pus şi fotografii ale documentelor justificative”

În urma concilierii, familia a obţinut ştergerea completă a unei datorii – 43.000 de franci elvețieni – şi reducerea cu 30% a celui de-al doilea împrumut. Iar totul s-a întîmplat în mai puţin de jumătate de an din momentul în care a fost depusă prima cerere.

”Când am primit soluţia nu-mi venea să cred, am zis că nu este real. În sensul că banca mi-a şters absolut tot creditul! Au fost puţin peste 43.000 de franci elveţieni, deşi iniţial ne doream măcar o reducere. Procedura de depunere a cererii este simplă, documentele se ataşează foarte usor în aplicaţia de pe site. Am descris şi condiţia familiei, am pus şi fotografii ale documentelor justificative pentru situaţia noastră dificilă. În trecut am încercat şi cu procese colective, individuale, însă nu am obţinut niciun rezultat”, a declarat Irina, beneficiarul concilierii, informează m.adevarul.ro.

Conciliator CSALB: ”Banca a analizat cu atenţie motivaţiile consumatorului”

Situația dificilă a respectivei familii a fost considerată un ”caz special”, spune Alina Radu, avocat specializat în drept bancar, cu experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu.

În timpul discuțiilor purtate, motivațiile familiei care a contractat creditul au fost analizate și acceptate de către bancă, iar soluția propusă, chiar dacă s-a dovedit a fi suprinzătoare, a venit pe fondul înțelegerii ”nevoilor consumatorului”.

“Am apreciat în acest caz faptul că banca a analizat cu atenţie motivaţiile consumatorului. Asta ar fi şi recomandarea către bănci, în general: reprezentanţii care participă la negocieri în cadrul CSALB trebuie să aibă răbdare cu solicitările, dar şi cu nevoile consumatorului. În plus, să cunoască foarte bine speţa şi particularităţile cazului atunci când propun o soluţie, cu atât mai mult cu cât unul dintre principiile concilierii este particularitatea cazurilor şi a soluţiilor propuse în urma negocierilor”, a declarat Alina Radu, conciliator CSALB.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Anamaria Prodan, `lucrată` pe la spate de dușmanul ei de moarte! Din cauza lui, Gigi...
Întrebarea care i-a scăpat lui Denise Rifai. Mesaj către Petre Roman: Domn’e, îmi ești dator,...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Bursa REVOLTĂTOARE pe care o primesc elevii săraci în Oltenia. 'Am crescut-o de la 6...
Anunț de ultimă oră de la Kaufland. Se întâmplă chiar acum și toți clienții trebuie...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide