Record de aplicări pentru locuri de muncă. Care sunt cele mai căutate joburi

Record de aplicări pentru locuri de muncă. Care sunt cele mai căutate joburi
Publicat: 02/11/2020, 12:19
Actualizat: 02/11/2020, 12:20

Record de aplicări pentru joburi. În luna octombrie s-au înregistrat nu mai puțin de 1,4 milioane de aplicări, marcând un nou record al ultimilor 21 de ani.

Astfel, în ultima lună, aproximativ 150.000 de români și-au căutat un loc de muncă pe platforma eJobs. Dintre aceştia, 30.000 au fost candidaţi noi, care fie nu aveau cont pe eJobs, fie au fost inactivi în ultimii doi ani, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, Agerpres.

Aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie

Un număr mare de locuri de muncă au fost postate într-o singură lună.

În luna octombrie, cele mai multe aplicări au primit joburile din vânzări, relaţii clienţi / call-center, administrativ / logistică, back-office / secretariat, marketing, financiar / contabilitate şi e-commerce.

Vedem în continuare un interes aproape exclusiv pentru joburile din România, în condiţiile în care, din 1,4 milioane de aplicări, doar 25.000 au fost pentru joburile din străinătate. Acest lucru este perfect explicabil, având în vedere contextul incert sau chiar îngrijorător din multe state europene care erau o destinaţie predilectă pentru români, cu toate că ofertele angajatorilor străini sunt în creştere de la lună la lună.

Dacă în vară Italia şi Spania începeau să reintre în top 10, acum vedem, din nou, o scădere bruscă a numărului de aplicări pentru aceste două ţări. Unul dintre efectele imediate pe care le resimt candidaţii, în condiţiile în care tot mai puţini sunt interesaţi să plece în afară, este faptul că a crescut exponenţial competiţia pentru joburile din ţară”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat în comunicatul companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase