UPDATE | Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de fizică. Se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint / Nicolae Ciucă: Remarcabil succesul lor. Ne arată valoarea școlii românești

UPDATE | Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de fizică. Se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint / Nicolae Ciucă: Remarcabil succesul lor. Ne arată valoarea școlii românești
Noi rezultate de excepție - Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de fizică. Se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint / Sursa foto: Instagram
Publicat: 18/07/2022, 13:30
Actualizat: 18/07/2022, 14:34

Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia şi care a reunit 369 de concurenţi.

UPDATE ora 13:30 – Nicolae Ciucă: Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică. Ne arată încă o dată valoarea școlii românești

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că performanţa elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022) precum şi cea a tinerilor din lotul naţional de matematică arată valoare şcolii româneşti.

„Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa și a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor!

Performanța lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul național de matematică, ne arată încă o dată valoarea școlii românești, a dascălilor cu vocație și a elevilor orientați spre excelență, dar și nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educație.

Reforma educației, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minți strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaștere, cercetare și inovare.

Noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului România Educată, sunt orientate spre două obiective majore. Pe de o parte, susțin performanța și excelența și, în egală măsură, asigură acces la educației fiecărui copil din România, potrivit abilităților și potențialului fiecăruia.

Însă cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de țară ”România Educată” este să pregătească tinerele generații pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice și economiei viitorului.

Încurajăm însușirea competențelor digitale și antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea și deprinderea de a învăța continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generație de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaștere a următorilor ani, într-o economie competitivă și o piață a muncii în continuă dinamică”, a transmis, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Un alt rezultat excepțional al elevilor români! La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa.

A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică.

„Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

  1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.
  2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur
  4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi”, a mai transmis ministrul.
Noi rezultate de excepție - Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de fizică. Se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint / Sursa foto: Instagram
Noi rezultate de excepție – Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de fizică. Se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint / Sursa foto: Instagram

Ceremonia de premiere a câștigătorilor, în care sunt prezentați medaliații concursului

Echipa  României a obținut câte patru medalii de aur și una de argint

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

Dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur.

Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur.

Vă recomandăm să citiți și:

Performanță la Olimpiada Internațională de Matematică: România a obținut primul loc în Europa și locul 5 în lume

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”