Profesorii intră în a treia săptămână de grevă. Sindicaliștii, invitați la discuţii la minister, pentru stabilirea strategiei din perioada următoare

Profesorii intră în a treia săptămână de grevă. Sindicaliștii, invitați la discuţii la minister, pentru stabilirea strategiei din perioada următoare
Publicat: 06/06/2023, 12:17

Profesorii au intrat în cea de-a treia săptămână de grevă. Sindicatele din Educaţie au fost chemate la discuţii, la Ministerul Educației, pentru stabilirea strategiei care se va adopta în perioada următoare.

„Suntem chemaţi la Ministerul Educaţiei, noi, elevii, părinţii, să vedem ce strategie se va adopta pentru perioada imediat următoare. Este perioada examenelor, iar pe partea de participare la examene nu se poate asigura resursa umană necesară nici pentru supraveghere, nici pentru corectură”, a declarat, marţi, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Conform sursei citate, sindicaliştii din Educaţie vor organiza în ţară acţiuni de protest, majoritatea profesorilor fiind în continuare în grevă.

„Se organizează în continuare acţiuni de protest în ţară. O să vedem cu colegii de la FSLI dacă mai facem şi în Bucureşti”, a adăugat Nistor, pentru Agerpres.

Mai mult, Nistor a subliniat că era de datoria reprezentanţilor Guvernului să negocieze cu sindicaliştii „până în ultima clipă”, nu să comunice că negocierile au luat sfârşit, ţinând cont de amploarea grevei din educaţie şi de faptul că se apropie examenele naţionale.

„Dacă reprezentanţii Guvernului asta consideră de cuviinţă să transmită public, este clar că nu fac altceva decât să îi ambiţioneze şi mai mult, să-i îndârjească şi mai mult pe colegii noştri. Un guvern responsabil nu cred că ar fi mers pe o astfel de variantă. Cred că ar fi negociat până în ultima clipă, ţinând cont că totuşi greva este de mare amploare, că se apropie examene naţionale, era de datoria lor să facă aşa ceva. Ori, în momentul în care vii şi afirmi că nu mai avem nimic de negociat, ţinând cont că ai dat drumul la o ordonanţă de urgenţă pe al cărei conţinut nu ai primit acordul din partea celor cu care au intrat în conflict de muncă, este clar că nu înţelegi nimic vizavi de ce se întâmplă în sistem”, a mai spus Marius Nistor.

Ministrul Deca, întâlnire cu elevii și sindicatele pentru adaptarea calendarelor examenelor naționale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, la rândul ei, că va avea o întâlnire cu sindicaliștii din învățământ, aflați în grevă de peste două săptămâni, pentru adaptarea calendarelor examenelor naționale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, ministrul Ligia Deca se va întâlni marți cu reprezentanți ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Întâlnirea este programată la sediul Ministerului Educației.

„Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, arată Ministerul Educației.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice