Proiect unic la nivel naţional: Rectorul UMFST solicită finanţare europeană pentru construirea unui spital clinic universitar

Proiect unic la nivel naţional: Rectorul UMFST solicită finanţare europeană pentru construirea unui spital clinic universitar
Proiect unic la nivel naţional: Rectorul UMFST solicită finanţare europeană pentru construirea unui spital clinic universitar / Sursa foto: Facebook - UMFST
Publicat: 19/11/2020, 16:47
Actualizat: 19/11/2020, 16:52

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, joi, că a depus la ADR Centru documentaţia pentru finanţare europeană pentru construirea unui spital clinic universitar.

Rectorul UMFST a solicitat finanţarea unui proiect unic la nivel naţional, Spitalul Clinic Universitar ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş va fi o componentă a Parcului Universitar Ştiinţific şi Tehnologic ,,Novum Forum”.

Rectorul UMFST solicită finanţare europeană pentru construirea unui spital clinic universitar

,,Spitalul Clinic Universitar ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş va fi construit şi administrat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi este gândit ca o componentă a Parcului Universitar Ştiinţific şi Tehnologic ‘Novum Forum’, pentru înfiinţarea căruia s-a depus de către universitate documentaţia proiectului de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Este un proiect complex, pentru care se aşteaptă evaluarea, fiind singurul proiect de acest fel depus în Regiunea Centru”, a precizat Leonard Azamfirei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, prin intermediul componentei de Spital Clinic Universitar se vor asigura nu doar servicii medicale de performanţă, dar şi suport pentru procesul de învăţământ destinat studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi pregătire medicală pentru medicii rezidenţi.

Profesorul Leonard Azamfirei a transmis că Spitalul Clinic Universitar „George Emil Palade” va avea şi o componentă de cercetare importantă în scopul dezvoltării de noi produse sau servicii medicale. Acesta se va axa pe cercetare inter şi multidisciplinară, care îmbină medicina, tehnologia, informaţia, serviciile, aspectele de etică, aspectele juridice, soft skills în domenii în care UMFST îşi pregăteşte studenţii.

Proiect unic la nivel naţional

,,Prin toate aceste aspecte, Parcul Universitar Ştiinţific şi Tehnologic ‘Novum Forum’ va contribui în mod direct la creşterea calităţii actului medical desfăşurat în cadrul Spitalului Clinic Universitar ‘George Emil Palade’, care va deveni nu numai un spital nou, modern, curat, fără incidenţă de infecţii nosocomiale, dar va influenţa în mod direct creşterea calităţii vieţii în regiune. Această abordare se înscrie în tendinţele moderne la nivel mondial în domeniul sănătăţii, şi anume cel de Leading Transformation In Healthcare, prin care zonei de intervenţie medicală i se asociază cea de cercetare aplicată şi dezvoltare tehnologică pentru îmbunătăţirea rapidă şi cu impact major asupra actului medical”, a mai precizat Leonard Azamfirei.

Pe partea de transfer tehnologic a rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice, Spitalul Clinic Universitar „George Emil Palade” va reprezenta mediul de testare şi implementare a serviciilor şi tehnologiilor pentru o medicină modern, conform rectorului.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Vaccinul Pfizer provoacă un şoc în lumea medicală! Îi priveşte pe toţi cei vaccinaţi cu...
Expert Britanic: Coronavirusul ar putea fi răspândit și prin pârțuri! Chinezii confirmă
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...