ULTIMA ORĂ. Ciolacu și Ciucă anunță că Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmă decizia politică de majorare a salariilor din Educație

ULTIMA ORĂ. Ciolacu și Ciucă anunță că Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmă decizia politică de majorare a salariilor din Educație
Guvernul adoptă un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație / Sursa FOTO: Alexandra Pandrea (Gândul)
Publicat: 07/06/2023, 14:05
Actualizat: 07/06/2023, 14:59

Decizie de ultimă oră luată la nivelul Guvernului, în contextul grevei generale din Educație. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării. Măsura a fost anunțată atât de premier, cât și de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ, anunță Executivul.

Memorandumul poate fi accesat AICI

Memorandumul confirmă majorarea salariilor din Educație

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, se arată într-un comunicat de presă.

Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate.

De aceea, ne-am asumat astăzi (n.r. – miercuri, 7 iunie), ca lideri ai Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ. Mâine (n.r. – joi, 8 iunie), Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație.

Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: „Viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor”

„Mi-am luat angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a reacționat pe Facebook Marcel Ciolacu.

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze” – Marcel Ciolacu

Ciolacu precizează că, în ședința de Guvern, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care „consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman