Veste bună pentru elevii din Vrancea! Aceștia vor primi peste 8.000 de tablete de la IŞJ

Veste bună pentru elevii din Vrancea! Aceștia vor primi peste 8.000 de tablete de la IŞJ
Veste bună pentru elevii din Vrancea! Aceștia vor primi peste 8.000 de tablete de la IŞJ / Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22/12/2020, 17:34
Actualizat: 22/12/2020, 17:38

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a distribuit, până în prezent, peste 8.000 de tablete elevilor din mai multe unităţi de învăţâmânt care desfăşoară cursuri online. Astfel, necesarul de dispozitive electronice a fost acoperit la acest moment, la nivelul judeţului, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Dintre cele peste 8.000 de tablete, 2.222 au fost achiziţionate de către IŞJ Vrancea, în cadrul programului naţional ,,Educaţia în siguranţă”, cu bani de la Ministerul Educaţiei, informează sursa citată.

Peste 8.000 de tablete pentru elevii care desfăşoară cursuri online, în Vrancea

,,La nivelul judeţului Vrancea s-au distribuit peste 8.000 de tablete pentru elevii care desfăşoară cursuri online. Dintre acestea, 2.222 de tablete au fost achiziţionate de către IŞJ Vrancea, în cadrul programului naţional ‘Educaţia în siguranţă’, cu bani de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar restul au fost achiziţionate direct de minister, prin programul ‘Şcoala de acasă” şi au ajuns în Vrancea în două loturi. La acest moment, a fost acoperit necesarul de dispozitive electronice pentru elevi, conform solicitărilor pe care le-am primit de la fiecare unitate de învăţâmânt din judeţ”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IŞJ Vrancea, Cătălin Mocanu.

Acesta a precizat că multe primării au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi, din bugetul local, încă de la începutul anului şcolar.

,,Au fost multe primării care au achiziţionat din fonduri proprii tablete pentru elevi, astfel că la începutul anului şcolar 2020-2021, o parte sau chiar toţi elevii din respectivele localităţi, au fost dotaţi cu tablete pentru orele online. Au fost primari destoinici care au demarat aceste proceduri încă din luna aprilie a acestuia an”, a transmis reprezentantul IŞJ Vrancea.

Ultimul lot de tablete achiziţionate de Ministerul Educaţiei pentru judeţul Vrancea, însumând 3.166 de dispozitive, este distribuit în aceste zile elevilor care au nevoie de acestea. Tabletele sunt conectate la internet şi dispun de un abonament de date nelimitat pentru 24 de luni.

Piedone propune demiterea directorului Economat: A cumpărat pixuri de lux, dar și tablete care nu au ajuns la elevi

Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone Popescu a propus, luni, Consilului Local să solicite demiterea „de îndată” a directorului societăţii Economat, pe care îl acuză că a cumpărat tablete care nu au ajuns la elevi, dar şi pixuri de lux.

„Pe lângă numeroasele nereguli constatate până acum, printre care reamintim achiziţionarea de către Economat SRL a peste 30.000 de tablete sau a pixurilor Montegrappa, edilul Cristian-Victor Piedone Popescu a efectuat o vizită de lucru în teren, în urma căreia a descoperit că în Piaţa George Coşbuc sunt depozite zeci de mii de containere şi cutii de arhivare cumpărate de Economat SRL şi vândute mai apoi către ADP, AES şi Salubrizare Fapte 5 SA. Tot în Piaţa George Coşbuc sunt depozitate mii de pachete de şerveţele şi topuri de hârtie”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Potrivit documentului, primarul a dispus inventarierea tuturor bunurilor aflate în depozitele din Piaţa George Coşbuc, iar în zilele următoare va publica toate informaţiile legate de stocurile existente şi valoarea acestora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase