VIDEO | Gen. Virgil Bălăceanu: „Bătălia finală va fi pentru a menține ceea ce au cucerit. Se va apela la forța militară din războiul clasic”

Publicat: 28/09/2022, 23:06
Actualizat: 28/09/2022, 23:08

Generalul Virgil Bălăceanu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că principala misiune a rușilor este controlul militar al regiunilor.

„Principala misiune a armatei ruse, mai ales cu suplimentarea forțelor, va fi aceea de consolidare a apărării în aceste regiuni și de control militar al regiunilor. O a doua misiune este aceea de continuare a ofensivei în punga Donbasului.

Jocurile care se fac la ora actuală sunt tot înscrise în război de tip clasic, fără folosirea armei nucleare tactice. Dacă ar fi avut de gând folosească arma nucleară tactică, n-ar mai fi decretat mobilizarea parțială.

Mobilizarea parțială este destinată dublării, am putea spune, a grupurilor de luptă care acționează în sud-estul Ucrainei pentru continuarea celor două misiuni.

În mod obligatoriu va fi această luptă pentru a-și menține ceea ce au cucerit. Au nevoie de o cantitate de forțe și mijloace importante pentru a menține apărarea teritoriilor cucerite și alipite. 

Deci, lucrurile sunt destul de complicate din acest punct de vedere ca și folosire a noii grupări de forțe în perspectiva dislocării unităților mobilizate. Acest lucru ne duce cu gândul în continuare se va apela la termenii războiului clasic”, a spus Gen. Virgil Bălăceanu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase