VIDEO | Ion Cristoiu: „Europa are generații care nu știu ce este războiul”

Publicat: 05/08/2022, 01:47
Actualizat: 05/08/2022, 02:57

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul comentează cele mai importante evenimente ale lumii de astăzi, dar ne vorbește și despre tinerii Europei care nu vor mai trăi siguranța confortului.

„Europa are generații care nu știu ce este războiul. De ce a fost pace atâția ani după cel de-al Doilea Război Mondial? Pentru au fost generații care știau ce este războiul. Eu n-am mai pomenit așa ceva și am trăit și vremurile anterioare când erau mișcări pentru pace. Această Europă Occidentală s-a definit din cele mai vechi timpuri, fără nicio legătură cu comunismul, prin mișcări pentru pace.

Au dispărut aceste forțe. Presa vrea război. Spune-mi și mie un ONG care s-a așezat pe o cale ferată care duce tancuri în Ucraina. Niciunul. Pandemia a fost un salt uriaș în manipularea lumii. Pandemia a arătat că frica a funcționat. Până acum a funcționat tema fricii”, a menționat Ion Cristoiu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!