VIDEO | Ion Cristoiu: „Vizita lui Pelosi a servit Rusiei”

Publicat: 05/08/2022, 00:58
Actualizat: 05/08/2022, 02:58

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul comentează cele mai importante evenimente ale lumii de astăzi, dar ne vorbește și despre vizita lui Pelosi în Taiwan.

„Vizita lui Pelosi a servit Rusiei. În America este campanie electorală. Până zilele trecute, tema numărul unu a fost Ucraina, iar acum, tema numărul unu este Taiwanul. În această campanie electorală a avut loc o schimbare. Tema nu mai este să apărăm Ucraina, tema este să apărăm Taiwanul.

În cazul Taiwanului chiar este o chestiune de viață și de moarte pentru America. SUA au de ales între Ucraina și Taiwan. Problema e că, în campanii, o serie de democrați și republicani foloseau tema Ucrainei. Acum este tema Taiwanului și tema Ucrainei a dispărut. Taiwan a spulberat mediatic Ucraina. 

Pe termen scurt, China a fost tigru de hârtie. China a evitat să atace escorta, să zicem, un lider american. Din punctul meu de vedere, în viziunea mea, mai ales în condițiile în care suntem, într-o perioadă de dezordine, unde câștigă cine primul, trebuia făcut ceva. Văzând acum discuțiile din America, totul s-a deplasat. Eu nu m-am gândit că vor face manevre. Ei au înconjurat insula, ce fac ei acum este grav”, a menționat Ion Cristoiu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!