Relația dintre Sumayla, fiica Ronei Hartner și tatăl ei biologic. Rinda Hartner, sora artistei, la „Altceva cu Adrian Artene”: „A apărut ca din fum”

Publicat: 10/03/2024, 12:09

Rinda Hartner, sora regretatei actrițe și cântărețe Rona Hartner, care a murit în noiembrie 2023 la vârsta de 50 de ani, a vorbit, la podcast-ul „Altceva cu Adrian Artene”, inclusiv despre relația dintre Sumayla, fata Ronei și tatăl ei biologic.

„Într-adevăr Sumayla a împlinit 16 ani, nu înţelege boala în sine, dar totuşi are 16 ani, înţelege că mama ei nu mai e şi că e o boală cruntă cancerul.

La vârsta ei nu sunt mulţi tineri care sunt confruntaţi cu această boală nemiloasă, dar există pe lumea asta foarte multe persoane care mor din cauza acestei boli, la orice vârstă.

Şi nou-născuți şi tineri şi adulţi şi bătrâni. Taică-su a apărut ca din fum, după ce am scris eu pe pagina Ronei să se roage toată lumea, pentru că e pe ultimul drum pentru că doream că rugăciunile să o ajute să plece liniştită pe acest ultim drum. Sunt convinsă că le-a simţit toate rugăciunile astea, pentru că le simţi în perioada aia, în timpul ăla.

Atunci el a sunat pe telefonul ei, eu aveam telefonul lui Rona, normal că nu Rona răspundea la el. Am răspuns, a zis „Vreau să vin”. Am zis că e pe ultimul drum, dacă ai ceva să îi spui eu zic să îţi ceri iertare. A venit, dar nu a vrut să ceară iertare.

A zis că nu vrea să vorbească cu ea, singur. I-am zis că pot să îl las, dar îi era frică să rămână singur în camera aia, cu toate că sora mea nu era încă plecată şi a început să facă scandal, despre faţa lor. Am zis că nu e momentul, că nu vreau să faci ceartă aici cu sora mea, care se duce. Ieşi pe hol şi vorbim afară. Pe mine nu mă ia cu „gulu gulu”, eu îi vorbesc direct.

A venit preotul, i-am zis pe hol ca o să vedem cum facem toate astea, dar pe mine nu mă manipulează. A venit preotul, i-a dat ultima împărtăşanie, miruirea care se dă la cei foarte bolnavi şi el a plecat. Noi nu am ştiut, eram la spital, am ştiut a doua zi că contactase avocata lui ca să oprească tot procesul pe care sora mea i-l făcuse. Era pe patul de moarte Rona şi el încă îi făcea mizerii”, a declarat Rinda Hartner, la „Altceva cu Adrian Artene”.

Rinda Hartner: „Erau mai multe povești în joc…”

„Ea s-a dus la 6.30 dimineaţa, trebuie să mă duc imediat la centrul funerar, să organizez, venea weekendul şi în Franţa se lucrează cu ore scurte, mai ales vinerea, nu voiam să se amâne asta, nu era corect pentru sora mea să o tărăgănăm aşa. Ne-a sunat avocată, joi, la 12, să spună că procesul care i l-a intentat Rona l-a oprit. D-abia s-a dus, nici nu am certificatul de deces în mână, a anunţat asta pentru că el urmă prin procesul ăla să piardă anumite chestii, prezenta la fată şi mă rog…

Erau mai multe poveşti în joc, după ăia noi trebuia să plecăm în România. El a zis că vine şi el, dar l-am întrebat de ce vine. I-ai făcut atâtea necazuri, din cauza ta s-a dus şi asta nu poţi să îmi zici…Ba pot să îţi zic. Dar aveam nevoie de semnătura de la el pentru a-i cumpăra bilet lui Sumayla. M-a şantajat, a zis că vine şi el, dar i-am zis că nu stă cu noi, îţi iei taxi, faci asta.

A zis că vrea ca fata să stea cu el, dar am zis „Nu, fata stă cu mine, stă în casa lui maică-sa, vă vedeţi, mâncaţi la prânz, dar nu vreau să nu fie prezentă la cimitir. Pe mine m-a încredinţat sora mea să mă ocup de fată, în niciun caz pe tine”.

Biologia, biologia, dar până la urma cine te creşte… Da. Exact. Asta voia. Ea i-a iertat tot ce i-a făcut Rocco ei, a zis să fie măcar tată bun pentru fată, i-a iertat toate pentru că i-a dat acest copil şi e adevărat că noi ca femei, uităm anumite chestii, iertăm, pentru că ne uităm la copii, alea sunt cadouri de la Dumnezeu. Nu îi facem neapărat pentru noi, ca să ne aducă apa la bătrâneţe, nu, eu nu d-aia am avut copii, am copii, aşa am vrut şi am simţit, ei sunt liberi. Dacă vor să mă ajute, ok, dacă nu vor, e treaba lor.

Nu i-am făcut pentru mine”, a mai spus Rinda Hartner.

Urmărește aici podcast-ul integral

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?