VIDEO Ion Cristoiu, despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO: „Vor avea mai puțină protecție socială, pentru că se înarmează. Pentru NATO este un uriaș succes, pentru că sunt țări bogate”

Publicat: 20/05/2022, 01:00
Actualizat: 20/05/2022, 13:54

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate în urma invaziei ruse din Ucraina. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că, odată cu intrarea în Alianța Nord-Atlantică, cele două state vor avea mai puțină protecție socială, pentru că se înarmează.

M. Tucă: Și NATO așteaptă, într-un fel, o soluție diplomatică, nu?

Ion Cristoiu: Da, și se împăunează cu această intrare a Finlandei și Suediei (în NATO n.r). N-are nicio importanță. Dacă intră Finlanda în NATO, ce? Știți care este efectul că intră Finlanda și Suedia (în NATO n.r)? Vor avea mai puțină protecție socială, pentru că se înarmează. Adică pentru NATO este un uriaș succes, că alea sunt țări bogate. Dacă bagă acum 2% – întrebarea de unde ia – îl ia de la protecție socială.

M. Tucă: La protecție socială, iar banii ajung la americani, ca trebuie să ia arme de acolo.

Ion Cristoiu: Starea de neutralitate este o stare care îți dă posibilitatea să nu te înarmezi și, în aceste condiții, de aceea rușii nu au făcut gălăgie.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.