VIDEO | Maestrul Gheorghe Turda a izbucnit în plâns în timpul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Artistul, în lacrimi când a rememorat momentul pierderii soției

Publicat: 11/03/2023, 16:02
Actualizat: 11/03/2023, 16:03

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda a izbucnit în lacrimi în timpul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, în momentul în care și-a adus aminte de clipele cumplite prin care a trecut soția sa, bolnavă de leucemie.

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda este invitatul lui Adrian Artene, în cadrul podcastului ALTCEVA, ce va fi difuzat sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 19:00.

Maestrul Gheorghe Turda a fost întrebat de Adrian Artene ce amintiri are din perioada în care a activat în Ansamblul „Rapsodia Română”.

„În primul rând, cea mai importantă pentru viața mea de artist și de familist, am cunoscut-o pe soția mea, prim-balerină (Elisabeta Turda – n.r.), și a fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia (…) Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca”, a mărturisit maestrul Gheorghe Turda în cadrul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Vizibil emoționat, și cu ochii în lacrimi, artistul a povestit apoi drama prin care a trecut soția sa.

„Este o boală incurabilă leucemia, și am ținut-o peste 22 de ani în viață (…) a fost extrem de greu”, a mai mărturisit Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda are trei nepoți

Maestrul Gheorghe Turda spune că merge mai departe cu durerea pierderii soției în suflet, dar și cu bucuria celor trei nepoți pe care îi are de la cele două fiice.

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda este invitatul lui Adrian Artene, în cadrul podcastului ALTCEVA, ce va fi difuzat sâmbătă, 11 martie, începând cu ora 19:00.

Urmărește podcastul integral cu Gheorghe Turda doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Gheorghe Turda s-a născut pe 6 martie 1948, în comuna Săpânța, județul Maramureș, și a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Încă din anii studenției, s-a impus ca interpret, prin calitățile deosebite ale timbrului său vocal, bogăția și valoarea repertoriului ales. Din 1973 este licențiat în artă, specialitatea muzică clasică.

 

 

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase