VIDEO | Prof. univ. dr. Olga Simionescu: „Sunt total împotriva bronzării, categoric îmbătrânește. Mersul la solar este criminal. Cu fiecare sesiune adițională de expunere la solar, riscul de cancer crește în progresie”

Publicat: 30/06/2022, 05:23

Prof. univ. dr. Olga Simionescu, șeful secției de Dermatologie I la Spitalul Colentina din București, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a afirmat că este total împotriva bronzării, deoarece îmbătrânește pielea și deteriorează major epidermul. De asemenea, invitata lui Marius Tucă a precizat că expunerea la solar este un obicei extrem de nociv pentru piele, în contextul în care crește riscul apariției de cancer.

„La mare, sunt total împotriva bronzării, adică a pigmentării dobândite, a băilor de soare, categoric îmbătrânesc. Bronzarea îmbătrânește. Adică avem un pod la nivelul dermului, care e rezultatul unei întrețeseri între elastină și colagen. Ei bine, soarele acesta rupe podul și, atunci, nu mai stă epidermul, cade pielea, mai ales la blonde. Am paciente de 30 de ani, care s-au expus și la surse naturale și la artificiale, la solar mult, și care arată la un 50, adică plus 20 de ani. E vorba de vârsta cronologică și de îmbătrânirea cutanat extinsă, adică accelerată.

Dacă vrei neapărat să te bronzezi – pentru că statusul crescut socio-economic presupune să îți permiți o vacanță, unde să îți dorești un bronz – poți să te bronzezi și fără să te arzi și să dai un ecran parțial. Adică să nu fie un 50, să fie un 30, un 20, un 10, dar asta depinde. Este delicată treaba, pentru că depinde de tipul de pigmentare, pentru că dacă ești 1 sau 2, adică foarte blond la piele, oricum te arzi, că n-ai melanină. Deci trebuie să dai un 50 și nu te poți bronza, pentru că nu are ce să urce. Bronzul înseamnă că urcă pigmentul de la stratul A în sus”, a afirmat prof. univ. dr. Olga Simionescu.

Prof. univ. dr. Olga Simionescu a precizat că solarul este foarte dăunător pielii, întrucât profilul alunițelor este modificat, iar riscul de cancer crește progresiv.

„În 2009, Organizația Mondială a Sănătății a definit solarele ca agenți carcinogenetici umani, adică inductori de cancer. Mersul la solar este criminal și în Statele Unite poartă blackbox. De altfel, dacă te uiți cu dermatoscopul, cu lupa măritoare pe alunițe, vezi imediat cine a fost la solar, pentru că profilul lor este modificat, este aproape terifiant. În primul rând, că bronzul diferă, e un bronz mult mai gălbejit.

Ele nu spun, însă când te uiți la alunițe, imediat se vede cine a fost și cât a fost. Deci pot să-i și spun dacă a avut ședințe. Cu fiecare sesiune adițională de expunere la solar, riscul de cancer crește în progresie. Și am avut cancer la persoane care au fost la solar și care nu erau deschise la culoare”, a precizat prof. univ. dr. Olga Simionescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Victoraș Micula, mașini de sute de mii de euro. Dani Mocanu aproape că l-a lăsat...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale