VIDEO | Victor Ponta: „N-a arătat niciodată mai rău Sectorul 1. Vine Nicușor, ne-a scăpat de Firea și să vezi ce-o să fie. Eu cred că la alegeri o să vină 15%, adică de la PSD, PNL, USR – angajații”

Publicat: 05/07/2022, 04:03

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre cum arată Bucureștiul, odată cu preluarea mandatului de primar al Sectorului 1, de către Clotilde Armand, dar și de primar general al Capitalei, de către Nicușor Dan, în 2020. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că, la următoarele alegeri din 2024, se va prezenta un număr extrem de scăzut de oameni le vot.

„Eu stau într-un bloc din 2008 – nu m-a mutat și nici n-o să mă mut – pe o străduță foarte îngustă. Acolo tot timpul e un semn mare, uriaș, de staționarea interzisă, pentru că e o trecere de pietoni și blochezi drumul și nu mai intră nimeni, nu mai iese nimeni. Încontinuu sunt mașini acolo. Astăzi mă apucase spiridușul-rău, să fac și eu o poză, să zic: ‘Să vă prezint doi nesimțiți’. Dar după aia, după ce mi-am dat seama, zic domnule, stai puțin, că Onțanu e de vină. Dar nu mai e Onțanu. PSD-ul e de vină. Dar nu mai e PSD-ul.Ponta să-și dea demisia, nu mai e Ponta.Dar, totuși, cum să postezi ceva în condițiile în care oricum nu se va întâmpla nimic?

Și mâine or să parcheze alți nesimțiț și poimâine ceilalți și nu se întâmplă nimic. Au fost câteva milioane care au crezut că vine USR-ul, vine Clotilde și să vezi cum arată Sectorul 1. Așa e, n-a arătat niciodată mai rău Sectorul 1. Vine Nicușor, ne-a scăpat de Firea și să vezi ce-o să fie. Eu cred că la alegeri o să vină 15%, adică de la PSD, PNL, USR – angajații”,  a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a precizat că România se află în același punct ca în urmă cu opt ani în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen și acordarea de vize pentru călătoriile în Statele Unite.

„Eu când merg cu low-cost-ul în Italia, în Spania, în Franța și împreună cu tot poporul – care bănuiesc că nu m-a votat niciunul dintre ei, că sunt din diaspora și, probabil, toți au votat cu Iohannis – toți ne așezăm la coada aia la care scrie ‘non-Schengen’ și le zic: ‘Domne, sincer, eu am crezut că dacă vine Iohannis, ne primesc ăștia în Schengen’. Am crezut că era din vina mea că nu ne primesc în Schengen. Eu m-am gândit că probabil din cauza mea sau a PSD-ului, că dacă au lăsat fără vize polonezii, au rămas fără vize croații.

Eu m-am bucurat că nu mai sunt eu, că în sfârșit n-o să ne mai trebuiască vize de America, în sensul de a călători fără vize. E mai mare procentul de refuz acum. Și tot nu reușesc să înțeleg, tot îmi vine, mă mănâncă limba să-i întreb: tot stăm aici la coadă la non-Schengen și de ce mi-ați mai dat puie mie, dacă de opt ani tot la non-Schengen suntem?”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase