EXCLUSIV VIDEO | Culisele serialului românesc cu un buget de 11 milioane €. Regizorul Andrei Chiriac: ”Școala din America a avut rolul ei”

Publicat: 15/03/2023, 15:58
Actualizat: 15/03/2023, 15:59

Andrei Chiriac a vorbit, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, despre serialul „Egregora: Comoara pierdută”. Regizorul a oferit detalii inedite despre munca depusă pentru un astfel de proiect, despre bugetul necesar, dar și despre cum s-a născut această creație.

Pentru a putea fi realizat, serialul are nevoie de o finanțare de aproximativ 11 milioane de euro. Până acum s-au făcut două episoade, urmând să se filmeze alte 34.

„Încă nu avem acești bani, dar cam atât ar costa. Am avut lejeritatea să duc la bun sfârșit primele două episoade, însă de acum urmează adevărata provocare”, a spus regizorul.

Întrebat cum s-a născut proiectul, Andrei Chiriac a povestit că a început să lucreze la el acum 16 ani. Inițial, serialul s-a numit ”Secretul coifului de aur”.

Am călătorit la Sarmizegetusa, unde am aflat tot felul de povești despre comorile dacilor, despre coifuri de aur etc. Povestea a pornit în urma unei discuții pe care am avut-o acolo”, a menționat Andrei Chiriac.

Au fost câteva probleme din punct de vedere financiar, iar asta a dus la întârzierea producției

Filmările au fost făcute în 23 de locații. Începutul a fost realizat la Cazanele Dunării, iar apoi s-a filmat în Munții Bucegi (Padina, Sfinx, Vârful Omu, Valea Obârșiei). De asemenea, s-a filmat și în Munții Făgăraș.

„Personajul meu este un cavaler, iar numele este secret. Acesta traversează timpul, la un moment dat fiind și în preajma lui Vlad Țepeș, dorind să îi faciliteze anumite informații despre comoara dispărută a regelui Decebal, dar și despre calea pe care cineva trebuie să o urmeze. Eu îi ofer niște informații, dar decizia trebuie să fie a lui. Totul este o fabulație, are foarte multă fantezie.

Am fost inspirat de scuturile găsite la Cetatea Piatra Roșie, care se află în Hunedoara. Ele erau gravate cu un fel de dragoni. Mi-am permis să spun că ar fi existat un fel de ordin al dragonilor, care poate că dăinuie și în ziua de azi. Cred că mai toți domnitorii noștri ar fi cochetat cu această poveste”, a adăugat regizorul.

Două ore de film, făcute în 23 de zile de filmare

Filmările de până acum s-au făcut pe parcursul a patru ani.

Am început în 2018. Am avut câteva pauze din cauza pandemiei și a problemelor financiare. Am reușit să duc la bun sfârșit 23 de zile de filmare. Două ore de film au fost făcute în 23 de zile de filmare.”

Serialul conține foarte multe personaje care vor călători prin mai multe existențe. Inspirația a fost din romanul ”Adam și Eva”, scris de Liviu Rebreanu.

Filmul este o fantezie, iar costumele din primul episod au costat aproximativ 20-30 de mii de euro. De asemenea, aparatura costă foarte mult, plus că oamenii trebuie plătiți în funcție de prețul pieței.

Premiera primului episod al serialului a avut loc în toamna anului 2022.

Andrei Chiriac a studiat cursuri de regie, scenaristică şi film în America, la Şcoala de Arte Vizuale din New York, la care a renunțat din motive financiare. Ulterior, Andrei a revenit în România și a urmat UNATC.

M-am bucurat de ambele procese. Școala din America a avut rolul său. Am învățat lucruri pe care probabil că nu le-aș fi învățat vreodată în România. Am avut acces la anumite producții, iar experiența m-a ajutat. Adevărata școală am făcut-o în România. Această etapă m-a ajutat să merg mai departe și să mă dezvolt. Am visat reîntoarcerea în România și a fost un lucru benefic”, a încheiat regizorul.

Din distribuţia serialului fac parte Daniel Nuţă (Vlad Ţepeş), Eduard Trică (Radu cel Frumos), Maia Morgenstern (contesa Madgia), Ştefan Velniciuc (Iancu de Hunedoara), Dimitri Bogomaz (Călugărul), Ramona Bădescu (contesa Francesca), Florin Stancu (Stancu), Andrei Chiriac (căpetenia Dragonilor), Răzvan Gheorghiu (Arun), Ionuţ Deliu (Ionuţ) şi alţii.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței