Cum a reușit o cunoscută creatoare de modă din București, prinsă drogată la volan, să „FENTEZE” și închisoarea, și munca în folosul comunității!

Cum a reușit o cunoscută creatoare de modă din București, prinsă drogată la volan, să „FENTEZE” și închisoarea, și munca în folosul comunității!

O cunoscută creatoare de modă din București fost prinsă drogată la volan și, în luna martie a anului 2023, s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare. Magistrații au decis, însă, ca femeia să presteze și două luni și jumătate de muncă în folosul comunității, la „spații verzi”. Paradoxal, creatoarea de modă a scăpat și de această pedeapsă, deși trebuie să participe, suplimentar, la un curs de reintegrare socială, în caz contrar urmând să fie încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor.

Potrivit sentinței date de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei, creatoarea de modă prinsă drogată la volan ar fi trebuit să presteze ”muncă neremunerată în folosul comunității la Administrația Domeniului Public București – Sector 3 sau la Poliția Locală Sector 1, pe o perioadă de 80 de zile”. (mai multe detalii AICI)

În urma acestei condamnări cu executare, creatoarea de modă avea mai multe obligații:

  • Să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;
  • Să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • Să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile;
  • Să comunice schimbarea locului de muncă și să facă dovada mijloacelor sale de existență.

Totuși, din informațiile obținute de Gândul, în exclusivitate, creatoarea de modă a ieșit „basma curată”, până acum, din tot acest impas juridic, motivul fiind unul uluitor.

„Consilierul de probațiune  trebuia să facă formele așa cum trebuie”

Pentru supravegherea respectării măsurilor și obligațiilor care îi reveneau creatoarei de modă condamnate a fost desemnat Serviciul de Probațiune București. Sentința penală care o viza pe creatoarea de modă a fost luată în evidența Serviciului de Probațiune, numai că a apărut o surpriză uriașă, potrivit informațiilor Gândul.

Creatoarea de modă nu ar fi putut fi… convocată, conform legii, iar consilierul de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune a cerut, în instanță, revocarea executării pedepsei sub supraveghere a condamnatei.

Potrivit surselor Gândul, o astfel de cerere ar fi fost „aprobată” de magistrați, dar numai în anumite condiții, iar un „detaliu” interesant și surprinzător a ajutat-o, în ultimă instanță, pe creatoarea de modă.

„S-ar fi putut da curs cererii, însă doar dacă ar fi fost îndeplinite cerințele de convocare a persoanei condamnate. Nefiind îndeplinite – ca si condiție de formă – soluția a fost de respingere. Altfel spus, consilierul de probațiune  trebuia să facă formele așa cum trebuie, înainte de a sesiza judecătorul. Cu alte cuvinte, cei de la probatiune trebuiau să o convoace la Serviciul de Probatiune pe creatoarea de modă condamnată, dar nu au îndeplinit toate cerințele”, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

„Sistemul de probațiune esteun serviciu public de interes național, care contribuie la înfăptuirea actului de justiție și își desfășoară activitatea în scopul menținerii siguranței comunității, al reabilitării sociale a infractorilor, al diminuării riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni”

Direcția Națională de Probațiune

Serviciul de Probațiune, „argument insuficient” în fața judecătorului

Serviciul de Probațiune a cerut ca femeia condamnată să fie trimis la închisoare, dar „scuza” că nu ar fi reușit să o convoace pe creatoarea de modă nu a fost, practic, un argument suficient pentru judecători.

În consecință, judecătorul a respins cererea de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an de închisoare.

Tip soluție: respinge cererea. Soluția pe scurt: În temeiul 583 alin. 1 Cod de Procedură Penală, respinge ca neîntemeiată sesizarea consilierului de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune București cu privire la revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare, dispusă faţă de persoana condamnată (…) prin sentința penală nr. (…) a Judecătoriei Sectorului 1 București, definitivă prin (…). În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. (…) Pronunțată astăzi, 14 decembrie 2023, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului de către grefa instanței”, au decis magistrații.

Permisul de conducere i-a fost suspendat pe loc, iar creatoarea de modă a ajuns la „Mina Minovici”, pentru analize

În data de 20 septembrie a anului 2021, creatoarea de modă a fost oprită de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră, în jurul orelor 14:15. Femeia conducea un autoturism Fiat Punto, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Aparatul Drugtest cu care a fost testată la momentul respectiv a indicat că aceasta consumase substanțe stupefiante.

În consecință, permisul de conducere i-a fost suspendat pe loc, fără drept de conducere, iar creatoarea de modă a fost condusă direct la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru efectuarea analizelor suplimentare.

Ulterior, polițiștii Brigăzii Rutiere au audiat-o atât pe șoferița prinsă drogată la volan, cât și un martor. După ce INML a confirmat că femeia consumase droguri, dosarul a fost trimis în judecată, la data de 22 noiembrie 2022.


Citește și:

Afaceristul Umbrărescu, luat în vizor la Bruxelles? Miza URIAȘĂ din spatele „ajustării prețurilor” la contractele cu CNAIR: „L-au reclamat!”

„Generalul” Macovei, trădat de INTERCEPTĂRILE DNA în dosarul „Băieții deștepți din Energie”. O tranșă din mita de 500.000 €, dată în Parcul Herăstrău

Interceptări uluitoare din dosarul “băieților deștepți” din Energie. “Generalul” Macovei și legătura cu șeful CJ Prahova / “Asociați în balastiere”

„Băieții deștepți” din Energie l-au pierdut pe influentul „GENERAL” Macovei, pion principal în mega-dosarul DNA: „Invoca legături la vârful statului”

Cum a deturnat controversatul milionar Adrian Tărău mega-contractul strategic de 500 milioane € privind construcția gazoductului Tuzla-Podișor!

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Platformă utilă pentru proprietari și chiriași. Poți achita ușor utilitățile
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro