EXCLUSIV | Acuzat că a agresat sexual o minoră, primarul din Botoroaga se lăuda că va ajunge deputat în 2024: ”E arogant și tupeist”

EXCLUSIV | Acuzat că a agresat sexual o minoră, primarul din Botoroaga se lăuda că va ajunge deputat în 2024: ”E arogant și tupeist”
Publicat: 19/09/2023, 10:40
Actualizat: 19/09/2023, 10:43

Locuitorii comunei Botoroaga din județul Teleorman au fost șocați după ce primarul din localitate – Mihail Cojocaru – a fost acuzat că a agresat sexual o fată de 17 ani. Edilul ar fi încercat să o sărute cu forța pe adolescenta care provine dintr-un centru de plasament din București, iar aceasta a depus plângere penală împotriva bărbatului.

După ce adolescenta de 17 ani a depus plângerea, pe numele primarului din Botoroaga a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală (mai multe detalii AICI), iar sursele Gândul au declarat, în exclusivitate, că Mihail Cojocaru – în vârstă de 60 de ani, tată a doi copii – se visa ”pe cai mari” și spunea că va ajunge deputat în Parlamentul României, având promisiuni ”de sus”.

Mihail Cojocaru lucrează în administrația publică de 25 de ani și neagă acuzațiile adolescentei. Tânăra a mers, în vară, în satul Tunari din comuna Botoroaga, acolo unde locuiește mama ei, și – în luna august a acestui an – primarul Cojocaru ar fi atins-o pe picior și chiar ar fi încercat să o sărute. ”Măcar pe obraz, prietenește”, ar fi sugerat primarul din Botoroaga.

Mihail Cojocaru e primar în Botoroaga de două decenii

Gândul prezintă informații în exclusivitate din aces caz șocant, cu atât mai mult cu cât edilul nu ar fi la prima ”acțiune” de acest fel, alte două minore spunând că le-ar fi oferit bani și le-ar fi făcut propuneri indecente.

De altfel, locuitori ai comunei Botoroaga îl descriu pe primarul liberal Mihail Cojocaru ca fiind un ”tip alunecos” și ”descurcăreț”, vizând chiar să ajungă, în anul 2024, în Parlamentul României. Însă imaginea pe care acesta o afișează în comunitate ar fi departe de cea a unui actual primar sau a unui viitor parlamentar.

  • Mihail Cojocaru – în 2009 a obținut o diplomă de inginer la Universitatea Bioterra din București, la Facultatea Management Agroturistic – a fost asistent medical (”brancardier”, spun sursele Gândul) la Spitalul Orășenesc din Videle, înainte de Revoluția din 1989.
  • Schimbarea regimului l-a determinat să ”guste” politica ”pe stil nou”. I-a plăcut și a reușit să devină primar în Botoroaga pentru doi ani, între 1990 și 1992. Apoi a făcut o escală la Direcția de Sănătate Publică Teleorman, Alexandria, ocupând – până în anul 2000 – funcția de inspector sanitar.

Totuși, lumea politicii l-a atras ca un magnet pe Mihail Cojocaru – acuzat, acum, de agresiune sexuală -, așa că a candidat din nou și a devenit, între 2000 și 2004, viceprimar în comuna Botoroaga.

Ulterior, în anul 2004, a reușit să câștige fotoliul de primar, iar până astăzi – de aproape două decenii – administrează destinele unei comunități care îndreaptă un deget acuzator împotriva sa.

În vârstă de 60 de ani și tată a doi copii, primarul din Botoroaga este acuzat că a agresat sexual o minoră

Primarul acuzat de agresiune sexuală, tată a doi copii, viitor ”investitor de succes” care trage cu ochiul către Parlament

Sursele Gândul îl prezintă pe primarul acuzat că a hărțuit sexual o minoră drept un personaj care are planuri mari de viitor. Tată a doi copii, Mihail Cojocaru s-ar lăuda pe străzile comunei că anul 2023 ar fi ultimul în poziția de primar, pentru că i s-ar fi promis un loc de parlamentar la viitoarele alegeri.

În același timp, primarul din Botoroaga se dorește a fi și un investitor de succes. Are un teren exact în zona pe unde trece autostrada, cu potențial, iar sursele Gândul afirmă că Mihail Cojocaru intenționează să deschidă un ”salon de evenimente”.

Dincolo de asta, însă, bărbatul de 60 de ani este și un avid călător, fiind ”mândru” că a ajuns de mai multe ori în America, dar – spun localnicii – este ”arogant și tupeist”.

Primarul e tatăl a doi copii, un băiat care lucrează în domeniul IT – în momentul de față este în America cu jobul – și o fata care lucrează într o multinațională din București. Băiatul este investitor în criptomonede… mândria tatălui!

Cojocaru se laudă în comunitate că este ultimul lui mandat ca primar la Botoroaga, iar din anul 2024 i s-a promis un post de deputat. E proprietar de teren, exact pe unde trece autostrada, și își dorește sa investească într un salon de evenimente.

Călătorește foarte mult, se mândrește, de fiecare dată când are ocazia, că  a fost de foarte multe ori în America. E un arogat și un tupeist”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Anchetatorii de la București au demarat cercetările, primarul se declară nevinovat

În urma acestor acuzații foarte grave, ancheta se află în plină desfășurare, iar la Botoroaga au descins anchetatori de la București.

Aceștia verifică imaginile de pe camerele video instalate la primărie și pe strada principală din comuna, cu toate că primarul Mihail Cojocaru susține că aparatura video nu funcționează de aproximativ 6 luni. Primarul din Botoroaga contestă toate acuzațiile și declară că adolescenta care îl acuză că ar fi agresat-o sexual nu are dreptate, iar lucrurile ar sta cu totul altfel.

Mihail Cojocaru susține că, în ziua de 17 august 2023, s-a oferit să o ducă pe fată cu mașina, el aflându-se în drum spre sediul primăriei. A văzut-o pe adolescenta, a oprit mașina și a intrat în vorbă cu ea. Fata a urcat în mașina primarului, iar acesta susține că nu poate fi ”implicat” într-un astfel de scenariu.

Pe drum am luat-o. Am oprit și am întrebat-o: «Vrei să te duc, pentru că eu merg până la Primărie?». Până la Primărie, am făcut două minute, iar eu duc mașina în curtea instituției. Acolo i-am zis să meargă prin curtea liceului pentru a ajunge la parc, nu avem gard între instituția de învățământ și Primărie. Ea a zis că sunt câini, iar eu i-am zis că merg până în Primărie să iau niște pâine pentru a goni câinii. A intrat și ea până în hol, am ieșit în 10 secunde, pe ea am dus-o la parc și m-am întors la Primărie.

Nu au cum să mă implice în toată treaba asta, pentru că eu am mers doar pe șosea, doar 10 secunde am stat în Primărie”, a declarant primarul Mihail Cojocaru, potrivit explozivnews24.r0.

PNL Teleorman: ”Ne delimităm categoric de astfel de comportamente”

PNL Teleorman a anunțat că va fi convocat, în regim de urgență, Biroul Politic Județean, scopul fiind acela de a-l dat exclude din partid pe Cojocaru, reținut pentru agresiune sexuală.

Este decizia politică a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum prevede Constituția României. Partidul Național Liberal are toleranță zero pentru astfel de situații, precum cea în care se află primarul din județul Teleorman.

Ne delimităm categoric de astfel de comportamente și condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condițiile în care cercetările din ancheta în curs de desfășurare vor dovedi că acuzațiile sunt reale”, au transmis reprezentanții PNL Teleorman prin intermediul unui comunicat de presă.


Citește și:

EXCLUSIV | 20 de ani de „război” pentru averea uriașă! Fiul celebrului afacerist român continuă lupta cu mama vitregă: „Doresc rejudecarea dosarului!”

EXCLUSIV | Fundația ”Dinu Pescariu” sfidează decizia ÎCCJ și refuză eliberarea Bazei Cutezătorii. Ministerul Educației cere evacuarea, în instanță!

Șoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai a intrat în sevraj în arest. Cum descriu criminaliștii și psihologii starea lui Vlad Pascu

Percheziții DNA la CJ Argeș, DGASPC Argeș și Primăria Ștefănești, într-un caz de afaceri cu imobile pentru “vulnerabili”. Care ar fi prejudiciul

VIDEO ȘOCANT | Doi puști de 13 ani din Teleorman l-au stâlcit în bătaie pe un coleg de 12 ani pe terenul de sport. Poliția a deschis dosar penal

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare