EXCLUSIV | Culisele afacerii ”ASSMB”. Legătura dintre Vlad Voiculescu și familia ”protejatei” sale, viitoarea șefă de la Administrația Spitalelor

EXCLUSIV | Culisele afacerii ”ASSMB”. Legătura dintre Vlad Voiculescu și familia ”protejatei” sale, viitoarea șefă de la Administrația Spitalelor
Publicat: 24/04/2023, 12:38
Actualizat: 25/04/2023, 13:06

Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății în guvernele Cîțu și Cioloș, își păstrează influența și la nivel transpartinic, iar ultima piesă a acestui puzzle este o super-combinație regizată împreună cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Miza? Funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Gândul a dezvăluit, în exclusivitate  – toate detaliile AICI –, că o funcție de importanță incontestabilă, cea de director general ASSMB, este pregătită pentru ”protejata” lui Vlad Voiculescu, respectiv Oana Gabriela Sivache, director general adjunct.

O astfel de numire controversată are ”bătaie” pe termen lung, în ecuație intrând nu numai informații vitale din toate spitalele ASSMB, obținute prin intermediul softului ”Hipocrate” – livrat de două firme ”alese”, potrivit informațiilor Gândul, chiar de Oana Gabriela Sivache -, dar și fluxul de medicamente din spitale, care ar putea fi controlat chiar de Nic Voiculescu, nimeni altul decât unchiul fostului ministru al Sănătății, etichetat de mai multă vreme drept ”adevăratul rege al medicamentelor din România”.

Brănești, punctul de pornire al super-combinației lui Vlad Voiculescu

Cum în orice afacere există un punct de plecare, Gândul a localizat începuturile super-combinației care îl are ca autor pe Vlad Voiculescu la Brănești, în județul Dâmbovița.

Există o legătură clară între Vlad Voiculescu și Oana Gabriela Sivache, fiindcă actualul director general adjunct al ASSMB este, totodată, și… preoteasă, nu numai consilier al viceprimarului la Primăria Municipiului București (august 2021 – martie 2022, ulterior fiind numită director general adjunct la ASSMB) și, atenție, a ocupat și funcția secretar al organizației de tineret a PSD, Tineretul Social Democrat Dâmbovița, dar și de vicepreședinte al aceleiași organizații.

Influența USR-istului Vlad Voiculescu trancende culoarea politică, după cum se poate observa, iar interesele pe termen lung nu pot fi ”încurcate”, potrivit surselor Gândul, de apartenența la un partid sau altul.

Oana Gabriela Sivache este soția preotului Nicolae Sivache din localitatea Brănești, informația fiind făcută publică chiar în declarația de avere (2022) depusă de actualul director general adjunct al ASSMB.

Conform acestei declarații, Oana Gabriela Sivache deține – împreună cu soțul său, preotul Nicolae Sivache – un apartament în localitatea Târgoviște, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, dobândit în anul 2014, printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Extras din declarația de avere depusă de Oana Gabriela Sivache

La capitolul venituri, ”protejata” lui Vlad Voiculescu a menționat că familia Sivache a obținut, în anul precedent, următoarele sume, pe trei paliere.

  • Oana Gabriela Sivache, în calitate de director general adjunct ASSMB – 31.447 RON
  • Oana Gabriela Sivache, în calitate de consilier la Primăria Municipiului București – 24.854 RON
  • Soțul său – Nicolae Sivache -, preot al parohiei Brănești, localitatea Brănești, județul Dâmbovița, a încasat 38.076 RON.
Extras din declarația de avere depusă de Oana Gabriela Sivache

 Vlad Voiculescu deține terenuri chiar în parohia soțului Oanei Gabriela Sivache

Cum lumea-i mică, așa cum se spune de foarte multe ori, iar coincidențele trebuie analizate cu toată atenția – fiindcă în spatele lor se pot ascunde ramificații foarte interesante -, din declarația de avere (2021) completată de Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății la data respectivă, rezultă că toate drumurile duc la… Brănești.

Vlad Voiculescu a notat în declarația de avere că deține, în comuna Brănești, județul Dâmbovița, acolo unde soțul Oanei Gabriela Sivache este preot, două terenuri intravilane și – la capitolul ”Clădiri” – un ”spațiu de producție”.

  • Teren intravilan dobândit în anul 2003 – 3.399 metri pătrați
  • Teren intravilan dobândit în anul 2015 – 191 metri pătrați
  • Spațiu de producție dobândit în anul 2015 – 109 metri pătrați.
Extras din declarația de avere depusă de Vlad Voiculescu atunci când era ministru al Sănătății

În astfel de condiții, sursele Gândul afirmă că mutarea-șoc prin care Oana Gabriela Sivache ar urma să fie numită director general la ASSMB poate fi ”explicată” foarte ușor, iar legătura dintre familia Sivache și fostul ministru al Sănătății poate ridica ”multe semne de întrebare”, dar ”justifică”, pe de altă parte, super-combinația care ar urma să fie parafată de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Preoteasa Oana Gabriela Sivache ar deține ”toate pârghiile” pentru a pune în aplicare un ”plan pe termen lung”, mai afirmă sursele Gândul, super-combinația avându-l ca personaj principal și pe Nic Voiculescu, unchiul multimilionar al lui Vlad Voiculescu.

Rocada de la vârful ASSMB și scenariul cu bătaie lungă

Sursele Gândul au avertizat că această ”rocadă” în urma căreia Oana Gabriela Sivache ar urma să dețină controlul la ASSMB a avut primă etapă ”livrarea” unui soft – Hipocrate – prin două firme ”impuse” de soția preotului din Brănești, localitatea unde Vlad Voiculescu deținea, în anul 2021, terenuri intravilane și un spațiu de construcție.

Dacă ”rocada” devine realitate, ”protejata” lui Vlad Voiculescu va trece la etapa a doua a scenariului, moment în care vor fi organizate – în perioada următoare – concursuri pentru manageri.

În funcțiile respective ar putea ajunge chiar ”oamenii doriți” de autorii scenariului, iar aceștia vor fi numiți pentru o perioadă de 4 ani, ceea ce înseamnă că poziția nu le va fi afectată de rezultatul alegerilor din anul 2024.

”Vor face tot ceea ce doresc la spitale. În primul rând, vor să organizeze, în următoarea perioadă, concursuri pentru manageri la toate cele 19 spitale. După aceea, cu oamenii lor puși exact acolo unde trebuie, indiferent cine câștigă primăria, managerii rămân încă 4 ani!”, au dezvăluit sursele Gândul.

”Protejata” lui Vlad Voiculescu, respinsă la un concurs organizat chiar de ASSMB

Oana Gabriela Sivache, ”protejata” lui Vlad Voiculescu, are drum deschis către funcția de director general ASSMB, cu toate că – potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023 – starea deplorabilă a spitalelor din București a apărut în TOP 3 al nemulțumirii locuitorilor Capitalei.

Mai mult, background-ul Oanei Sivache este ”umbrit” și de o mare nerealizare din luna decembrie a anului 2018, atunci când ASSMB a organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante.

Rezultatele concursului organizat de ASSMB

După cum se poate observa, Oana Gabriela Sivache – șef serviciu II la Serviciul Implementare Proiecte – a reușit contraperformanța de a obține doar nota 4, fiind RESPINSĂ.

Totuși, atunci când ești ”protejata” fostului ministru al Sănătății, astfel de amănunte sunt lipsite, se pare, de relevanță, iar interesele comune primează.


Citește și: 

EXCLUSIV | Miliardarul Mohammad Murad, suspectat de complicitate în dosarul “Sex cu minore”! Camerele orgiilor, oferite gratuit lui Dan Diaconescu

EXCLUSIV | După dezvăluirile GÂNDUL, Nicușor Dan atacă monopolul EKO GROUP: ”Demontăm steagurile de publicitate montate ilegal pe stâlpii de iluminat”

EXCLUSIV | ”Mită la Aeroport”. Patronul Bigotti, ”joc dublu” la DNA? ”Ți-am zis să te ferești de EMIL… A declarat că el nu știe, că TĂNĂSESCU știe!”

EXCLUSIV | ”Mită la Aeroport”. Patronul Bigotti, interceptat de DNA: ”Combinație! Strângi 3 alune, una mi-o dai mie, livada-i a ta pe 10 ani!”

EXCLUSIV | DNA a făcut ”portretul” afaceristului Cristi Bălan în dosarul ”Mită la Aeroport”: ”Anturaj periculos, om violent” / ”Dau un cuțit în cap!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern