EXCLUSIV VIDEO | George Simion, pus în fața acuzațiilor de spionaj pro-Rusia. „Jur pe Biblie că mă interesează doar de România”

Publicat: 31/03/2023, 20:59
Actualizat: 31/03/2023, 21:03

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a răspuns, la GÂNDUL EXCLUSIV, acuzațiilor privind legăturile apropiate pe care le-ar fi avut cu persoane din serviciile secrete ruse. Aceste acuzații s-au suprapus și cu discuția mai amplă privind unirea României cu Basarabia.

Președintele AUR s-ar fi întâlnit, în 2011, dar și în anii următori, cu oameni ai serviciilor ruse, potrivit afirmațiilor fostului ministru al Apărării din Republica Moldova Anatol Şalaru, făcute într-un interviu. Fostul ministru de peste Prut susține că George Simion ar fi avut o întâlnire, acum 12 ani, la Cernăuți, cu rezidentul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

”Eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova – n.r.), pe care l-am întrebat de ce și-a permis îl expulzeze (pe George Simion – n.r.). (…) Și mi-a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus director SIS. Mi-a mai spus că, chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Marc Caciuc, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit”, a spus Anatol Șalaru, pentru site-ul „În linie dreaptă”.

George Simion: „Am fost lider al mișcării unioniste în 2011 – 2018”

Întrebat cum comentează aceste acuzații, George Simion a spus că ar vrea ca Anatol Șalaru să aibă ”curajul unei confruntări”.

„Sper să aibă curajul unei confruntări domnul Șalaru, pentru că domnul Șalaru este sau a fost partenerul lui Traian Băsescu în Republica Moldova și eu știu foarte multe lucruri din Republica Moldova, ca lider al mișcării unioniste în perioada 2011 – 2018, mișcare unionistă pe care am dus-o într-un fel la un apogeu al expunerii publice, am făcut mitiguri foarte mari, am adus tone de cărți, înfrățiri între localități, declarații de unire. Am avut o activitate, până să intru în politică, legată de subiectul reîntregirii. Acum, când vin unii și îmi spun ce am făcut acum 10 ani, acum 15 ani, pot să le zic și că am făcut o fată să plângă în clasa a doua…”, a spus George Simion, la GÂNDUL EXCLUSIV.

În interviul de la GÂNDUL EXCLUSIV, George Simion a discutat direct chiar cu Anatol Șalaru, care a participat printr-o intervenție telefonică. Liderul AUR i-a cerut dovezi privind afirmațiile sale și a contrazis acuzațiile fostului ministru al Apărării.

„Am fost verificat și în chiloți”

George Simion a fost întrebat și cum comentează numeroasele intervenții din spațiul public, după aceste dezvăluiri, cu precădere intervenția fostului președinte al Comisiei de Apărare, deputatul PNL Pavel Popescu, care a spus că dacă George Simion s-ar fi întâlnit la Chișinău sau la Cernăuți cu agenți ruși, ar fi trebuit să aibă cunoștință despre aceste întâlniri, să aibă și SRI-ul și SIE, care ar fi fost chemați să facă lumină în acest caz.

„Îi rog pe toți. Vă dați seama, eu sunt de peste doi ani de zile lider de grup parlamentar, președinte de partid. Vă dați seama că am fost verificat și în chiloți”, a afirmat George Simion.

Pavel Popescu a spus că George Simion trebuie să răspundă public, de la pupitrul Parlamentului, cu mâna pe Biblie, dacă s-a întâlnit, în ultimii ani, de mai multe ori, cu Marc Caciuc. În contextul acestor declarații, în interviul de la GÂNDUL EXCLUSIV a fost adusă o Biblie, pentru cazul în care George Simion ar fi vrut să jure că n-a avut aceste întâlniri.

”Ar fi o blasfemie, domnul Pavel Popescu, ceea ce spuneți dumneavoastră, pentru că cel puțin afirmați că sunteți un om al lui Dumnezeu, care respectă credința, respectă tot ce avem mai bun ca și creștini.

Eu nu am nicio ezitare în fața tuturor să spun adevărul și numai adevărul, în fața Parlamentului, cum am jurat la începutul sesiunii parlamentare și a legislaturii. Nu am nicio problemă, domnul Pavel Popescu, pentru că eu nu am treabă nici cu America, nici cu Franța, nici cu Rusia, nici cu Ucraina. Am o singură treabă: cu românii.

Din păcate, voi, majoritatea de acolo din Parlament, sunteți fie slugile Berlinului, fie slugile Moscovei, fie slugile Washingtonului și ați uitat de români, ați uitat de tricolori și ați uitat de Biblie. Așa că, în orice circumstanță, în orice zi, eu sunt dispus să merg în fața românilor cu Biblia și să jur pe Biblie că mă interesează doar de România. Pe dumneavoastră vă interesează de America, de Germania, de Rusia și de alte popoare”, a mai spus George Simion.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | George Simion se declară convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe” – VIDEO

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom