Laura Albu
11.06.2019
Financiar

A fost semnat proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroport

A fost semnat proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroport
Contractul privind proiectarea și execuția obiectivului de investiții "Modernizarea liniei de cale ferată București Nord - Aeroport Internațional Henri Coandă București", un proiect în valoare de 398 milioane de lei, a fost semnat marți.

Ministrul a afirmat că „nu se pune problema finanțării, banii există” iar constructorul poate începe lucrările cât mai repede. Deși perioada de proiectare este de două luni, ministrul se așteaptă ca procedura să fie finalizată în maxim 3 săptămâni, întrucât constructorul a specificat că proiectul tehnic este gata și necesită doar avizarea și autorizația de construire din partea Ministerului Transporturilor.

Lucrarea va avea în total 3,95 kilometri și este împărțită în trei zone: teresamentul, care va avea 600 de metri, zona de urcare pe viaduct de 900 de metri și viaductul propriu-zis de 1.500 de metri. Proiectul include stația Otopeni și intereferează viitoarea construcție a unei linii de metrou.

Gheorghe Popescu, consilierul ministrului, prezent la eveniment, a îndemnat la optimism, spunând că până la data de 30 martie 2020, lucrările la Aeroportul Băneasa vor fi gata, chiar înainte de startul turneului UEFA 2020. „Putem face multe lucruri în România, putem face lucrări de cale ferată, autostrăzi. Trebuie doar să ne dăm mâna și să nu ne mai punem bețe în roate”, a concluzionat acesta.

 

 

Inchide