A picat de trei ori la facultate, a fost respins de 30 de angajatori, dar azi are o avere de 42 de MILIARDE de dolari

A picat de trei ori la facultate, a fost respins de 30 de angajatori, dar azi are o avere de 42 de MILIARDE de dolari
Publicat: 10/06/2017, 14:03

Totuși, înainte să devină cel mai bogat om din China, Jack Ma a fost refuzat în repetate rânduri de angajatori. Într-un interviu recent, antreprenorul a dezvăluit faptul că a picat de trei ori examenul de intrare la facultate.

După ce a scos studiile din discuție, Jack Ma a aplicat la 30 de locuri de muncă diferite și a fost respins. „Am vrut să lucrez în poliție, dar mi-au zis că nu sunt suficient de bun. Am vrut să lucrez la restaurantul KFC din orașul meu. 24 de oameni au venit la interviu și 23 dintre aceștia au fost acceptați. Doar eu am rămas fără job…”.

Când Ma a înființat Alibaba în 1998, a întâlnit multe obstacole. În primii trei ani, business-ul lui Ma nu a fost profitabil și antreprenorul a decis să devină mai creativ. Una din marile provocări pentru Alibaba a fost legată de efectuarea plăților, deoarece băncile nu doreau să colaboreze cu Jack Ma.

Ma a decis să înființeze propriul sistem electronic de plăți, Alipay. Acesta permite realizarea de tranzacții între diverse monede, între vânzătorii și cumpărătorii internaționali. „Am vorbit la acea vreme cu mulți oameni despre Alibaba”, a declarat Ma. „Mi-au zis că este cea mai idioată idee pe care am avut-o. Nu mi-a păsat că este stupidă, atât timp cât oamenii o puteau folosi”. În prezent, 800 milioane de persoane folosesc cu succes serviciul Alipay, scrie Business Insider.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase