ACHIZIȚII. ADQ va cumpăra 50% din Al Dahra Holding Company, care operează și Insula Mare a Brăilei

ACHIZIȚII. ADQ va cumpăra 50% din Al Dahra Holding Company, care operează și Insula Mare a Brăilei
ADQ va cumpăra 50% din Al Dahra Holding Company, care operează și Insula Mare a Brăilei
Publicat: 14/05/2020, 13:00
Actualizat: 14/05/2020, 13:01

Compania ADQ, care are un portofoliu divers de întreprinderi majore ce acoperă sectoarele cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a anunțat că a convenit să achiziţioneze o participaţie de 50% din Al Dahra Holding Company, o multinaţională lider în sectorul agroalimentar, specializată în hrana animalelor şi produsele alimentare esenţiale, ce operează şi Insula Mare a Brăilei.

Achiziția pachetului de acţiuni Al Dahra cu sediul în Abu Dhabi este în prezent supusă anumitor aprobări de reglementare, potrivit unui comunicat de presă. Ulterior, acesta îşi va extinde domeniul de aplicare al investiţiilor agroalimentare ale ADQ, care include, de asemenea, Agthia PJSC, Al Foah Company şi Silal, potrivit agerpres.ro.

ACHIZIȚII. Compania Al Dahra

Compania Al Dahra, cu 5000 de angajați, este specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea hranei pentru animale şi a mărfurilor alimentare esenţiale şi în gestionarea end-to-end a lanţului de furnizare. Aceasta are filiale în peste 20 de țări și este prezentă în peste 45 de piețe comerciale.

De asemenea, operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse râuri, cum ar fi râurile Dunăre, Colorado şi Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare şi utilaje agricole moderne, dar și 15 instalaţii de prelucrare a furajelor şi balotare de ultimă generaţie la nivel mondial, pentru a satisface nevoile industriei lactate şi bovine.

Compania cultivă diferite tipuri de produse proaspete, inclusiv o gamă largă de fructe şi legume, precum şi boabe cu infrastructură pentru a facilita comercializarea boabelor. Al Dahra operează trei fabrici de orez cu capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual în India, Pakistan şi Emiratele Arabe Unite; una dintre aceste mori este situată în zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), o filială a porturilor Abu Dhabi şi care face parte din portofoliul ADQ.

Directorul executiv al ADQ – „Al Dahra va fi bine poziţionat pentru a-şi extinde şi mai mult amploarea”

Compania deține în România firma Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, în Insula Mare a Brăilei.

„Alimentaţia şi agro-business sunt importante pentru strategia ADQ, deoarece sunt sectoare cu o creştere ridicată şi importante pentru agenda socio-economică din Abu Dhabi. Din 1995, când Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, ea a devenit o companie globală de hrană şi mâncare pentru animale şi este un pilon al Abu Dhabi şi al mandatului de securitate alimentară al ţării noastre. Al Dahra va completa eforturile noastre existente pentru a extinde acoperirea ADQ în producţia şi distribuţia de produse alimentare.

Cu investiţia noastră, Al Dahra va fi bine poziţionat pentru a-şi extinde şi mai mult amploarea şi amprenta în acelaşi timp, permiţând Abu Dhabi să îşi atingă obiectivele de a continua să-şi diversifice sursele alimentare şi să crească într-un hub alimentar regional”, a declarat Mohammed Hassan Alsuwaidi, directorul executiv al ADQ.

 Vicepreşedintele şi cofondatorul al Al Dahra – „Al Dahra va beneficia de un partener puternic şi de încredere”

De asemenea, Khadim Al Darei, vicepreşedinte şi cofondator al Al Dahra, a precizat că holdingul se angajează să-şi extindă agricultura globală şi amprenta procesării agroalimentare şi să consolideze lanţul de aprovizionare integrat pentru a răspunde nevoilor de securitate alimentară din Emiratele Unite.

„Cu operaţiunile la scară largă ale ADQ şi resursele de talie mondială, Al Dahra va beneficia de un partener puternic şi de încredere şi va fi mai bine poziţionat pentru a folosi expertiza grupului pentru a executa mandatul guvernului de securitate alimentară, care devine o prioritate şi mai mare ca niciodată”, a declarat Khadim Al Darei.

Compania ADQ

A fost înființată în 2018 ca societate publică pe acţiuni și are sediul în Abu Dhabi. În portofoliul acesteia, se regăsesc întreprinderi majore care acoperă sectoarele cheie ale economiei Abu Dhabi, inclusiv utilităţi, turism şi ospitalitate, aviaţie, transport, logistică, industrie, imobiliare, mass-media, asistenţă medicală, agroalimentare şi servicii financiare.