AFACERI de Centenar: 1 Decembrie SCUMPEȘTE de 4 ori cazarea în Alba Iulia și UMPLE toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 km

AFACERI de Centenar: 1 Decembrie SCUMPEȘTE de 4 ori cazarea în Alba Iulia și UMPLE toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 km
Publicat: 20/11/2018, 16:27
Actualizat: 25/03/2019, 23:24

Turiștii care nu au mai găsit camere în zonă și nici nu sunt dispuși să plătească sume exorbitante pe o noapte de cazare au rezervat și vor umple aproape toate pensiunile și hotelurile pe o rază de 100 de kilometri în jurul orașului Alba Iulia, arată un studiu al Ibis Continental Hotels.

Alba Iulia are o capacitate de cazare de numai 43 de unități, care însumează 723 de camere, respectiv 1.433 de locuri de cazare. În imediata apropiere, turiștii au avut ca variante de cazare doar Sebeș, cu încă 991 de locuri, precum și Blaj și Aiud, cu o capacitate și mai mică.

Pentru că se așteaptă o afluență mare de vizitatori în oraș de Ziua Națională, este evident că, din punct de vedere al cazărilor, va fi o mare provocare. Se va apela la orice formă de cazare posibilă (pe lângă cele clasificate fiind luate în calcul și cazările la rude, cunoscuți, Airbnb sau alte forme de închiriere). De asemenea, cazările în județele învecinate vor fi o variantă, dar aceasta doar cu acceptarea unui parcurs dificil în ziua de 1 decembrie, când autoritățile din Alba Iulia pregătesc mai multe zone de parcare în afara orașului de unde, cu autocare sau pe jos, lumea se va îndrepta spre Piața Unirii.

„Acest lucru face, însă, ca Sibiul, Clujul, Deva, chiar și Sighisoara sau orice alt oraș aflat la cel mult 100 de kilometri de Alba Iulia să devină o opțiune de cazare pentru acele zile. Hotelurile din Sibiu, spre exemplu, au oferte speciale prin care reușesc să atragă turiștii de 1 decembrie, iar asta face ca deja ele sa fie rezervate aproape în totalitate”, a declarat Călin Ile, directorul general al Ibis Continental Hotels.

În paralel, și alte orașe din țară organizează evenimente pentru a marca Centenarul. Se așteaptă, spre exemplu, ca Bucureștiul să aibă și el manifestări speciale care să atragă turiști veniti să vadă parada militară și poate chiar noua catedrală, care pare că va avea primele ceremonii de deschidere cu această ocazie.

„În astfel de momente se vede cât de importantă ar fi o infrastructură rutieră funcțională pentru a susține și dezvolta și alte sectoare ale economiei, cum ar fi turismul”, a afirmat Călin Ile.

Din păcate, autoritățile din turismul românesc nu reușesc să facă în așa fel încât această efervescență turistică să fie atinsă în mai multe perioade din an, și chiar mai mult decât atât, să atragă cu evenimentele respective un număr mare de turiști străini, comentează realizatorii studiului.

România se bazează încă pe turistul autohton, care aduce 75% din încasările din turism la nivel național, fiind singura țară din Europa de Est cu balanță deficitară în turism (adică banii cheltuiți de români în străinătate sunt mai mulți decât cei aduși de străini în țară).

Foto: Alba Iulia/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun