AFACERI de Centenar: 1 Decembrie SCUMPEȘTE de 4 ori cazarea în Alba Iulia și UMPLE toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 km

AFACERI de Centenar: 1 Decembrie SCUMPEȘTE de 4 ori cazarea în Alba Iulia și UMPLE toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 km
Publicat: 20/11/2018, 16:27
Actualizat: 25/03/2019, 23:24

Turiștii care nu au mai găsit camere în zonă și nici nu sunt dispuși să plătească sume exorbitante pe o noapte de cazare au rezervat și vor umple aproape toate pensiunile și hotelurile pe o rază de 100 de kilometri în jurul orașului Alba Iulia, arată un studiu al Ibis Continental Hotels.

Alba Iulia are o capacitate de cazare de numai 43 de unități, care însumează 723 de camere, respectiv 1.433 de locuri de cazare. În imediata apropiere, turiștii au avut ca variante de cazare doar Sebeș, cu încă 991 de locuri, precum și Blaj și Aiud, cu o capacitate și mai mică.

Pentru că se așteaptă o afluență mare de vizitatori în oraș de Ziua Națională, este evident că, din punct de vedere al cazărilor, va fi o mare provocare. Se va apela la orice formă de cazare posibilă (pe lângă cele clasificate fiind luate în calcul și cazările la rude, cunoscuți, Airbnb sau alte forme de închiriere). De asemenea, cazările în județele învecinate vor fi o variantă, dar aceasta doar cu acceptarea unui parcurs dificil în ziua de 1 decembrie, când autoritățile din Alba Iulia pregătesc mai multe zone de parcare în afara orașului de unde, cu autocare sau pe jos, lumea se va îndrepta spre Piața Unirii.

„Acest lucru face, însă, ca Sibiul, Clujul, Deva, chiar și Sighisoara sau orice alt oraș aflat la cel mult 100 de kilometri de Alba Iulia să devină o opțiune de cazare pentru acele zile. Hotelurile din Sibiu, spre exemplu, au oferte speciale prin care reușesc să atragă turiștii de 1 decembrie, iar asta face ca deja ele sa fie rezervate aproape în totalitate”, a declarat Călin Ile, directorul general al Ibis Continental Hotels.

În paralel, și alte orașe din țară organizează evenimente pentru a marca Centenarul. Se așteaptă, spre exemplu, ca Bucureștiul să aibă și el manifestări speciale care să atragă turiști veniti să vadă parada militară și poate chiar noua catedrală, care pare că va avea primele ceremonii de deschidere cu această ocazie.

„În astfel de momente se vede cât de importantă ar fi o infrastructură rutieră funcțională pentru a susține și dezvolta și alte sectoare ale economiei, cum ar fi turismul”, a afirmat Călin Ile.

Din păcate, autoritățile din turismul românesc nu reușesc să facă în așa fel încât această efervescență turistică să fie atinsă în mai multe perioade din an, și chiar mai mult decât atât, să atragă cu evenimentele respective un număr mare de turiști străini, comentează realizatorii studiului.

România se bazează încă pe turistul autohton, care aduce 75% din încasările din turism la nivel național, fiind singura țară din Europa de Est cu balanță deficitară în turism (adică banii cheltuiți de români în străinătate sunt mai mulți decât cei aduși de străini în țară).

Foto: Alba Iulia/ Facebook

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
MINORUL care a INCENDIAT blocul din KM 4-5, plasat în AREST la DOMICILIU
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
SE RENUNȚĂ la aceste restricții! Decizia bombă care se pregătește chiar acum. Toată lumea a...
Anamaria Prodan o face praf pe Corina Caciuc! Fotografii șocante cu iubita lui Reghe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...