ALARMANT. Ministrul Economiei: Nu toţi românii trimişi în şomaj tehnic vor fi reangajaţi

ALARMANT. Ministrul Economiei: Nu toţi românii trimişi în şomaj tehnic vor fi reangajaţi
Ministrul Economiei, Virgil Popescu
Publicat: 28/04/2020, 10:17

Ministrul Economiei anunță că nu toți cei care beneficiază pe durata stării de urgență își vor putea relua cotractele de muncă.

„Sunt un milion de contracte de muncă suspendate, din care 550.000 contracte suspendate şi şomaj tehnic, pentru a accesa acea ordonanţă cu privire la şomajul tehnic. Nu ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare toate contractele care sunt în şomaj tehnic, automat să redevină contracte active şi oamenii să se întoarcă la muncă, pentru că ne dăm seama că nu este posibil aşa ceva.

În special industria turismului va fi afectată în continuare, pentru că, atâta timp cât turiştii nu se simt în siguranţă, nu cred că vor avea un apetit de a călători şi acolo lucrurile se vor relua  treptat, probabil puţin mai târziu.   Numărul maxim de contracte cred că a fost atins, de un milion. Ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească şi pe măsură ce activitatea economică îşi va relua ritmul, practic din contractele suspendate, vom asista la contracte active”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

Şomajul tehnic va fi pe perioada stării de urgenţă

Virgil Popescu atrage atenția asupra faptului că șomajul tehnic va fi plătit doar pe perioada stării de urgență.

Şomajul tehnic va fi pe perioada stării de urgenţă. Ulterior, noi în timpul acesta, alături de măsurile de relansare economică, gândim un pachet pentru a stimula reangajarea oamenilor şi de a stimula companiile să facă acest lucru”, a mai declarat Virgil Popescu.