ANAF, anunț de ultima oră pentru toți românii cu datorii la stat

Redactor:
Gândul
ANAF, anunț de ultima oră pentru toți românii cu datorii la stat
ANAF recomandă plata taxelor online

ANAF anunță, joi, într-un comunicat de presă că asigură în continuare colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru ca Bugetul Statului să fie permanent alimentat.

Fiscul amintește că această colectare a veniturilor bugetare se face în vederea asigurării resurselor necesare funcţionării sistemului medical, armatei, poliţiei, serviciilor de asistenţă socială şi multor altor activităţi esenţiale ale Statului Român.

În nicio ţară din lume, sistemul nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă„, spun oficialii ANAF.

ANAF le reamintește contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat, că în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19 și pentru a veni în sprijinul contribuabililor se amână primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

Totodată, organele fiscale tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor din această perioadă, în special în cazul agenţilor economici pentru care a fost accelerat procesul de rambursare al TVA, în vederea asigurării fluxului de capital necesar continuării activităţii.

„În această perioadă dificilă pentru ţara noastră şi nu numai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a angrenat toate forţele sale în combaterea răspândirii infectiei cu noul virus, dar mai ales pentru asigurarea funcţionării Statului Român şi pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute prin Ordonanţele Militare nr. 1/2020 şi 2/2020.

ANAF este implicat în efortul naţional de limitare a răspândirii virusului şi prin Direcţia generală antifraudă fiscală, dar mai ales prin Direcţia generală a vămilor şi structurile vamale teritoriale. Personalul vamal este în prima linie la frontieră si tratează cu prioritate operaţiunile desfăşurate de organizaţiile şi operatorii economici, acordând o atenţie specială operaţiunilor de import de materiale şi echipamente medicale.

Birourile vamale de frontieră au program non-stop, iar birourile vamale de interior au primit instrucţiuni de a asigura îndeplinirea formalităţilor vamale pentru operaţiunile urgente şi în afara programului normal de lucru, ori de câte ori vor fi solicitate”, se mai spune în comunicatul ANAF.

Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT se pot obţine prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agenţiei pentru a obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT.

Inchide