Analiză Bloomberg: Toți prietenii președintelui Trump. Legăturile nevăzute în poza de familie de la Davos

Analiză Bloomberg: Toți prietenii președintelui Trump. Legăturile nevăzute în poza de familie de la Davos
Publicat: 25/01/2018, 16:22

De fapt, Donald Trump se va afla alături de mulți dintre prietenii și asociații săi de afaceri, scrie Bloomberg. Cel puțin doi participanți de la Davos au avut sau au legături de afaceri cu Trump. Cel mai mare creditor al Organizației Trump, Deutsche Bank AG, își trimite câțiva reprezentanți la forum, printre care Paul Achleitner, președintele de cursă lungă al consiliului supervizor al gigantului bancar german.

Un alt participant este Herman Gref, CEO-ul Sberbank, banca controlată de statul rus. Acesta a organizat o cină pentru Trump la Moscova, în 2013, după ce a sponsorizat concursul Miss Univers. Unul dintre liderii lumii – președintele argentinian Mauricio Macri – îl cunoaște pe președintele SUA încă din anii 1980, când Trump a cumpărat terenuri în Manhattan de la tatăl acestuia.

Trump este primul președinte de la Bill Clinton, care participă la Davos și aduce una din cele mai mari delegații, inclusiv pe cumnatul său, consilierul Jared Kushner. Mai mulți bancheri și investitori care au finanțat proiectele imobiliare ale familiei Kushner vor participa la întâlnirea globală, inclusiv Stephen Schwarzman, CEO-ul Blackstone LP. Schwarzman este fostul șef al consiliului de afaceri al lui Trump.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că vizita lui Trump are ca scop promovarea agendei „America pe primul loc”, care va fi greu de „vândut” celor de la Davos.

Mai mult, Trump ar putea fi „flancat” și din cauza intereselor financiare ale familiei sale. Bloomberg scrie despre anturajul lui Trump, prezent la Davos și oferă o schemă a anturajului președintelui american.

sursă foto: captură bloomberg.com

Mauricio Macri, președintele Argentinei: Trump îl cunoaște pe Macri încă de pe vremea când acesta era adolescent. În anii 1980, Trump a cumpărat terenuri de la tatăl lui Macri, Francisco, în Manhattan (Upper West Side), după ce nu s-a înțeles cu argentinianul în privința dezvoltării unui proiect. Ulterior, Trump a declarat că bătrânul Macri a fost un „neștiutor” și „un mit care s-a întors în siguranță în țara sa natală”. Trump nu a reușit să dezvolte proiectul respectiv.

Ilham Aliyev, președintele Azerbaidjanului: Fiica lui Aliyev a fost căsătorită cu un membru al familiei Agalarov, care a găzduit Miss Universe Pageant în 2013, un concurs găzduit de Trump. Ron Goldstone, un publicist pentru Emin Agalarov, a aranjat o întâlnire în iunie 2016, în Trump Tower, la care au participat, printre alții: Jared Kushner, Paul Manafort, Donald Trump Jr și avocatul rus Natalia Vesilnitskaia. Trump a fost partener de afaceri cu fiul lui Ziya Mammadov, un aliat apropiat al lui Aliyev, pentru a construi un Trump Tower în Baku, capitala Azerbaidjanului. Proiectul a eșuat.

Joao Doria, primarul din Sao Paulo: A găzduit versiunea braziliană a emisiunii „Ucenicul”. „Alegerea lui Trump ca președinte exprimă dorința electoratului american, pe care o respect”, declarat Doria în ianuarie 2017, pentru Bloomberg. „Dar este probabil prea dur cu unele lucruri, exagerat, nu foarte înțelegător, să spunem în relația cu imigranții…”.

Laurent Mignon și Jean Raby, Natixis Investment Managers, Franța: Compania franceză a finanțat cel puțin patru proiecte Kushner.

Paul Achleitner, Deutsche Bank AG, Germania: Cel mai mare creditor al Organizației Trump și un creditor major pentru Kushner Cos. Banca a susținut financiar Washington Hotel, hotelul Doral din Miami și Chicago Tower, afaceri dezvoltate de Trump. Procurorii new-yorkezi au cerut documente cu privire la un credit de 285 milioane de dolari contractat de Kushner Cos pentru o proprietate cu șase etaje din Manhattan.

Oded Eran, Bank Hapoalim BM, Israel: O bancă investigată în SUA pentru evaziune fiscală, un creditor frecvent pentru Kushner Cos.

David Brodet și Rakefet Russak-Aminoach, Bank Leumi: A susținut câteva din proiectele lui Kushner.

Ahmed Bin Jassim Bin Mohamed Al Thani, Ministerul Economiei și Comerțului din Qatar: Al Thani se afla în negocieri pentru a investi 500 milioane de dolari în business-ul 666 Fifth Avenue al celor de la Kushner Cos, care trebuia să identifice o sursă de finanțare suplimentară. Ei nu au reușit acest lucru și afacerea a căzut.

Herman Gref, Sberbank, Rusia: Gref a sponsorizat concursul Miss Univers al lui Trump din Moscova, în 2013 și i-a organizat o cină la Nobu.

Serghei Gorkov, Vnesheconombank: Kushner și Gorkov s-au întâlnit în Trump Tower în decembrie 2016. Kushner a declarat că se afla acolo într-un cadru oficial. Purtătorii de cuvânt ai lui Vladimir Putin și VEB au susținut că Kushner a participat la întâlnire în calitate de șef al afacerii imobiliare a familiei sale.

Arkadi Dvorkovici, adjunctul premierului rus: S-a întâlnit cu Carter Page, consilierul pe probleme externe al lui Trump din timpul campaniei sale electorale, în iulie 2016. Întâlnirea a ajuns în atenția lui Robert Mueller, U.S. Special Counsel și a anchetatorilor congresului SUA, pentru un posibil conflict de interese.

Oleg Deripaska, UC RUSAL: Deripaska l-a acționat în judecată pe președintele de campanie al lui Trump, Paul Manafort, din cauza unei afaceri eșuate în Ucraina.

Kirill Dmitriev, Russia Direct Investment Fund: Dmitriev s-a întâlnit cu Erik Prince în insulele Seychelles în 2017. Întâlnirea a fost analizată de anchetatori, pentru un posibil conflict de interese între Rusia și campania electorală a lui Trump.

Yasir Al-Rumayyan, Saudi Arabia Public Investment Fund: Al-Rumayyan s-a aflat în centrul unui scandal legat de Kushner Cos. și partnerii săi de afaceri. Jared Kushner a negociat personal o afacere cu arme de 100 miliarde dolari pentru Arabia Saudită. ulterior, PIF a investit 20 miliarde dolari alături de Blackstone, o afacere anunțată de palatul regal saudit, în prezența lui Trump și Kushner. Blackstone este unul din creditorii lui Kushner.

Arzuhan Dogan Yalcindag, Dogan Group, Turcia: Dogan are un parteneriat cu Trump Organization pentru Trump Towers din Istanbul.

Hussain Sajwani, Damac Properties, Emiratele Arabe Unite: Damac are mai multe afaceri cu Trump Organization în Dubai, legate de golf. „Alegerea domnului Trump ca președinte contribuie fără echivoc la îmbunătățirea profilului brandului organizației sale”, a declarat Sajwani pentru Bloomberg în iulie 2017. „Suntem partenerii lui și vom beneficia de pe urma acestui lucru”.

Tony Blair, fost premier britanic: Blair s-a întâlnit cu Jared Kushner în februarie 2017, la Casa Albă, unde a sugerat că Marea Britanie monitorizează campania electorală a lui Trump. Blair a negat că ar fi oferit un asemenea avertisment.

Stephen Schwarzman, Blackstone Group LP: Schwarzman este fostul șef al consiliului de business al lui Trump. Compania lui, Blackstone LP, a creditat Kushner Cos., netezindu-i intrarea în lumea bună a imobiliarelor din New York. Kushner și soția sa, Ivanka Trump, au participat la aniversarea de 70 de ani a lui Schwarzman, scrie Bloomberg.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului