ATAC. Plângere penală pe numele ministrului de Finanțe. Ce acuzații i se aduc lui Florin Cîțu

Redactor:
Razvan Ilie
ATAC. Plângere penală pe numele ministrului de Finanțe. Ce acuzații i se aduc lui Florin Cîțu
Cîțu: Pornim de la o contracție economică. Pensiile ar putea crește cu 10%”

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este acuzat că fuge de Parlament și că încalcă Legea răspunderii ministeriale prin neprezentarea în comisiile parlamentare. „Îi transmit public ministrului Finanțelor să nu se joace cu focul”, spune preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir,

Senatorul PSD spune că parlamentarii de la Comisiile de buget-finanțe i-au solicitat de peste o lună să vină să dea explicații cu privire la împrumutul cumulat de 80 miliarde, „bani pe care noi trebuie să-i dăm înapoi”.

„Nu am o obsesie cu domnul Cîţu, nu ţin eu personal să fie prezent în faţa comisiilor reunite. Dar cred că e obligaţia noastră ca parlamentari să luăm atitudine, pentru că este a patra oară când când domnul Cîţu refuză să vină în faţa comisiilor reunite şi cred că acest lucru nu mai poate continua”, a declarat Daniel Zamfir, luni, la Antena 3.

Vrem să ştim pentru ce a împrumutat aceste 80 de miliarde, ce a făcut cu banii, cred că e o întrebare legitimă, nu numai noi cred că vrem să aflăm răspunsul, cred că e de interes public, toţi cetăţenii României trebuie să ştie pentru ce se împrumută ministrul Finanţelor”, a declarat Dsniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

Florin Cîțu este acuzat că a transmis în Parlament o strategie făcută de predecesorul său Eugen Teodorovici în 2018.

„Dacă nu ar fi râs, ar fi de plâns. Dar, Cîţu nu are nicio strategie de administrare a datoriei publice. Adică, pe înţelesul tuturor, el împrumută bani cu nemiluita, fără să ştie nimeni ce face cu aceşti bani, unde se duc”, mai susţine Daniel Zamfir.

Inchide