BANCA MONDIALĂ. Programe de urgență pentru 100 de țări afectate de noul coronavirus. Economia globală ar putea înregistra un declin

Redactor:
Gandul
BANCA MONDIALĂ. Programe de urgență pentru 100 de țări afectate de noul coronavirus. Economia globală ar putea înregistra un declin
Programe de urgență pentru 100 de țări afectate de noul coronavirus.

Banca Mondială a lansat joi, 14 mai 2020, un set de programe de urgență în 100 de ţări în curs de dezvoltare, angajamentele pentru asistenţă financiară şi subvenţii ajungând până acum la aproximativ 5,5 miliarde de dolari, a anunțat preşedintele Băncii Mondiale (BM), David Malpass.

Pandemia globală de COVID-19, dar şi efectele economice asociate ar putea genera sărăcie extremă pentru 60 de milioane de oameni.

Sunt astfel şterse cu buretele eforturile din anii precedenţi pentru eradicarea sărăciei, a avertizat şeful BM.

Malpass a atras totodată atenția că economia globală ar putea înregistra un declin de 5% în 2020.

În aprilie 2020, instituția financiară citată a anunţat că este gata să aloce 160 de miliarde dolari în următoarele 15 luni pentru a sprijini redresarea economică şi pentru a ajuta ţările să reacţioneze la consecinţele sanitare imediate ale pandemiei de coronavirus.

La rândul său, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat cereri pentru ajutor de urgenţă venite de la 50 dintre cei 189 de membri ai săi, pentru o valoare totală de aproximativ 18 miliarde de dolari.

„FMI continuă să lucreze cu rapiditate pentru rezolvarea restului de peste 50 de cereri”, a anunţat recent purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Inchide