Banii din fotbal se întorc în imobiliare. De la hoteluri la ansambluri rezidențiale de lux

Banii din fotbal se întorc în imobiliare. De la hoteluri la ansambluri rezidențiale de lux
Publicat: 20/12/2019, 19:08

Afacerile imobiliare sunt susținute de tradiție, iar investițiile în această zonă par a fi printre cele mai profitabile business-uri de pe piață, Bucureștiul fiind chiar una dintre cele mai atractive zone pentru sportivii români care investesc în acest fel.

Cosmin Olăriu, antrenorul echipei chineze de fotbal Jiangsu Suning, împreună cu o parteneră a sa de afaceri, dețin, din 2016, compania Izolatorul SA, cu 50% din acțiuni fiecare. Ei vor să demoloze clădirile firmei, care sunt situate în spatele mall-ului Veranda (Obor), pentru a construi pe acele terenuri un asamblu rezidențial.

Olăriu a declarat, pentru MEDIAFAX, că o investiție reprezintă o oportunitate, însă, ca în orice afacere, nu există siguranță în totalitate.

„O investiție depinde de situație, de conjunctură, de ceea ce se întâmplă în acel moment. Când investești, apare o oportunitate, dar nu există vreo afacere în care ai siguranță 100%”, a afirmat antrenorul echipei Jiangsu Suning.

Totodată, Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei de fotbal și, în prezent, principalul finanțator al echipei de fotbal Farul Constanța, a demarat, împreună cu un partener de afaceri, consolidarea blocului „Volga” de la intersecția Căii Dorobanților cu bulevardul Iancu de Hunedoara, dar și a clădirii de birouri de lângă acesta unde are sediul Fundația Ciprian Marica și compania de construcții Hidroconstrucția.

„Clădirea unde în prezent sunt birourile Hidroconstrucția și ale Fundației Ciprian Marica va fi modernizată. În ceea ce privește clădirea de pe colț, în prezent aceasta a fost securizată pentru a nu-i pune în pericol pe trecători, având în vedere că este o clădire veche. Vrem să realizăm un proiect unitar acolo care să includă birouri și un hotel în clădirea de pe colț. Momentan analizăm mai multe soluții”, a spus Ciprian Marica, pentru Ziarul Financiar, în luna septembrie a acestui an.

Conform datelor din piață, clădirea de birouri va fi modernizată și închiriată ulterior, iar la parterul acesteia vor exista spații comerciale.

O altă figură reprezentativă pentru sportul național, Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care a fost și deputat din partea Partidului România Mare (PRM) în perioada 2000-2008, se înscrie și el în marea ligă a imobiliarelor, cu un ansamblu rezidențial de lux în zona Pipera.

Complexul rezidențial de lux „Stejarii”, a omului de afaceri Ion Țiriac, este un proiect care oferă în portofoliul său 285 apartamente de lux de închiait în nordul Bucureștiului, în zona Pădurii Băneasa și a ajuns la o investiție de 200 milioane de euro.

La început, Țiriac a comercializat o mică parte din locuințele de lux încă din timpul construcției, printre primii cumpărători numărându-se și fotbalistul Cristian Chivu, însă după finalizarea lucrărilor complexului și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere. Chiriile practicate la complexul Stejarii pornesc de la 1.000 de euro/lună pentru un apartament cu două camere și ajung la 6-7.000 de euro pentru penthouse-uri.

Cristian Moga, șeful departmentului de cercetare al firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sportivii își deschid portofelele pentru a investi în imobiliare pentru că acestea sunt afaceri profitabile, care pot aduce un randament generos. „Principalele motive pentru care foști sau actuali sportivi aleg să își direcționeze o parte din lichidități în plasamente imobiliare sunt legate de faptul că acestea reprezintă o investiție palpabilă, care poate genera un randament ridicat, semnificativ peste nivelul dobânzilor bancare, putând oferi totodată și un beneficiu mai greu de cuantificat, care ține de asocierea imaginii cu proprietăți de referință pentru comunitatea din care aceștia fac parte. Spre deosebire de bursă sau fonduri mutuale, mecanismele pieței imobiliare sunt destul de ușor de înțeles, fie că vorbim de achiziția unor apartamente în vederea închirierii sau de dezvoltarea unui bloc pentru vânzare. Totuși, de la un anumit nivel, și investițiile imobiliare necesită un nivel ridicat de expertiză, astfel că marile proiecte sunt, de cele mai multe ori, realizate de companii specializate”, a spus Moga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani