Benevo începe în 2014 lucrările la mallul Victoria City. Unde va fi construit noul mall

Benevo începe în 2014 lucrările la mallul Victoria City. Unde va fi construit noul mall
Publicat: 10/11/2013, 13:11
Actualizat: 01/10/2018, 22:44

Compania Benevo, cu acționari canadieni, vrea să înceapă în prima parte a anului viitor construcția centrului comercial Victoria City, pe fosta platformă Textila Dacia, unde intenționează să dezvolte, în a doua fază, o clădire de birouri de 11 etaje, a declarat Michael Topolinski, fondatorul firmei.

„Până la finele anului Victoria City va fi închiriat în proporție de 70%, vom avea autorizația de construcție în următoarele săptămâni și vrem să începem construcția devreme anul viitor. Vom construi 36.000 metri pătrați GLA (suprafață închiriabilă). Pe o parte din teren vom dezvolta un turn de birouri, lângă centrul comercial. Aceasta va fi a doua fază a proiectului, turnul va avea 15.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă și 11 etaje și va fi primul turn de birouri din Bucureștii Noi. Apropierea de metrou face atractivă zona pentru companiile care caută spații de birouri. Companiile țintă sunt cele din tehnologie și din farma”, a spus Topolinski pentru MEDIAFAX.

Benevo a anunțat în aprilie că vrea să înceapă construcția centrului comercial în acest an, însă Topolinski precizează că inițierea dezvoltării a fost întârziată de procesul de autorizare și de închiriere.

„Vom alege contractorul general în 30 de zile și să începem construcția în două luni. Vom finaliza construcția în primul trimestru din 2015, iar dezvoltarea clădirii de birouri o vom începe după aceea”, a continuat omul de afaceri canadian, prezent pe piața românească din 2007.

Până acum, compania a încheiat contracte de închiriere cu Cora, H&M, C&A, Inditex (Pull&Bear, Stradivarius, Bershka), Deichmann, CCC, Takko, Mango, Koton, Cinema Grand.

„Vom avea soluții de entertainment, plus retaileri pe care nu i-ați mai văzut până acum în România. Centrul va avea parter, plus un etaj și 1.300 locuri de parcare, iar pentru dezvoltare avem deja finanțare. Vrem să obținem finanțare și pentru birouri, dar trebuie să ne ocupăm acum de pre-închirieri, de design”, a afirmat Topolinski.

Benovo deține în București câteva sute de apartamente și a achiziționat, de asemenea, platformele industriale Vulcan și Aversa, pentru 21,6 milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro. Pentru terenul de la Textila Dacia, compania canadiană a plătit circa 40 de milioane de euro.

„În 2012, Benevo a cumpărat platforma Vulcan, pentru 21,6 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții. Am adus NEPI (New Europe Property Investments) în proiect (cele două companii intenționau să dezvolte un centru comercial, n.r.). Am făcut toate pregătirile pentru dezvoltare, am avansat în procesul de închiriere, am obținut PUZ-ul, finanțarea și am terminat designul și odată toate acestea finalizate, NEPI a vrut să cumpere acțiunile mele și eu am zis ok. Mi-am vândut partea mea pentru un profit foarte, foarte bun”, a afirmat Topolinski.

În plus, omul de afaceri canadian spune că în prezent Benevo caută să cumpere terenuri în București pentru alte proiecte de retail și de birouri, dar și pentru construcția de ansambluri rezidențiale.

„Vom deveni mai activi pe rezidențial. Vrem să cumpărăm terenuri de mai mult de 5 hectare pentru dezvoltare de locuințe. Vrem să dezvoltăm proiecte mari. Este un bun moment pentru a cumpăra terenuri pentru proiecte rezidențiale. Vrem să facem lucrările de pre-dezvoltare și să începem construcția când vor fi condiții pe piață. Planurile prevăd ca în 2015 să începem construcția de locuințe. O parte dintre locuințe se vor adresa programului «Prima Casă». Cred că programul va continua, pentru că este o modalitate sigură pentru bănci de a acorda credite, fără a pierde bani”, a explicat Topolinski.

În ceea ce privește piața de retail, el crede că mai este loc de proiecte de acest tip în București, dar cele care urmează să fie dezvoltate trebuie să fie foarte bine localizate, să aibă cel mai bun concept și să fie făcute foarte bine.

„Acum trebuie să faci o treabă excelentă peste tot. Acum 5-10 ani puteai să construiești proiecte care astăzi n-ar mai merge. Acum trebuie să faci totul așa cum trebuie făcut. Trebuie să ai acces, locație, transport public. Metroul este cheia acum pentru orice tip de dezvoltare. Chiar dacă este retail sau birouri, metroul este esențial pentru a avea un proiect de succes”, a conchis Topolinski.

Centrul comercial Victoria City va avea 68.000 metri pătrați, iar unul dintre chiriași va fi Cora. Victoria City Lifestyle Retail Center este dezvoltat în parteneriat cu firma CD Capital Partners, tot cu acționari canadieni.

Prin intermediul grupurilor de companii din România, Benevo Capital a investit pe piața locală de retail și rezidențială din anul 2007.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică