Bill Gates critică dur apariția criptomonedelor: „Au cauzat moarte într-un mod extrem de direct”

Bill Gates critică dur apariția criptomonedelor: „Au cauzat moarte într-un mod extrem de direct
Publicat: 28/02/2018, 17:08

„În acest moment, criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanil și alte tipuri de droguri și medicamente, deci reprezintă o tehnologie rară care cauzează moarte într-un mod extrem de direct”, a transmis Gates. Spre deosebire de banii cash, care sunt la fel de greu de monitorizat, criptomonedele pot fi utilizate la mare distanță și în mod anonim, fapt care face și mai greu controlul lor.

Afaceristul a sugerat și că investițiile în acest sector reprezintă idei foarte proaste: „Cred că valul speculativ în jurul criptomonedelor este extrem de riscant”.

În cadrul aceluiași interviu, Gates a avut cuvinte dure și la adresa altor tehnologii speculative, precum conceptul Hyperloop al lui Elon Musk: „Nu sunt sigur că ideea de Hyperloop are vreun sens. Să faci asta în siguranță este greu”, a mai spus acesta.

Totuși, fondatorul Microsoft a demonstrat o abordare pozitivă în ceea ce privește evoluția generală a tehnologiei, respingând ideilor conform cărora automatizarea ar putea avea consecințe negative asupra economiei globale. „Automatizarea a condus la productivitate încă de la Revoluția Industrială încoace, iar acum că avem componenta de software, aceasta va trebui să accelereze, iar noi va trebui să ne gândim cum să îi educăm pe oameni pentru noile slujbe care vor apărea”.

„Per total, automatizarea este un lucru extraordinar, în final nu vom mai trebui să muncim atât de mult, dar încă suntem la cel puțin o generație distanță de o mare schimbare în acest sector”, a explicat Bill Gates.