Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica: „Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica”

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica:  Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica
Preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea și directorul general al Franklin Templeton România - administratorul Fondului Proprietatea - Johan Meyer/ Captură video
Publicat: 23/06/2023, 13:36
Actualizat: 23/06/2023, 13:37

Preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat, vineri, că, începând din 23 iunie și până pe 4 iulie, fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica, menționând că vor fi scoase la vânzare 15% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le deține la această companie.

Bogdan Badea a anunțat, oficial, că de vineri se lansează oferta publică iniţială pentru listarea Hidroelectrica. Acționarul majoritar al Hidroelectrica va rămâne, însă, statul român, a precizat, la rândul său, Johan Meyer, directorul general al Franklin Templeton România – administratorul Fondului Proprietatea.

“Este un moment istoric pentru Hidroelectrica, este un moment istoric pentru piaţa de capital. De astăzi, în mod oficial, se lansează oferta publică iniţială pentru listarea Hidroelectrica.

Este un moment mult aşteptat. Compania a lucrat intens în ultimii ani la acest proiect şi iată că astăzi ne aflăm într-o etapă extrem de avansată, care se va încheia pe data de 4 iulie.

Începând de astăzi, până pe data de 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să îşi manifeste intenţia de a achiziţiona pachete de acţiuni la Hidroelectrica.

Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica”, a declarat, într-o conferință de presă, preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Bogdan Badea: „Cred că este cea mai mare tranşă de retail dintr-o listare făcută în România”

Plafonul inițial, de 15% din acțiuni, ar putea fi majorat la 20% dacă cererea este una foarte ridicată, a precizat Bogdan Badea.

“Împreună cu Fondul Proprietatea am luat decizia ca tranşa de retail, adresată oricăruia dintre dumneavoastră, să fie una extrem de generoasă, 15% din oferta Fondului Proprietatea, pentru că Fondul Proprietatea este vânzătorul acestui pachet de acţiuni, se va adresa românilor, iar dacă cererea este una extrem de ridicată se poate majora acest plafon până la 20%.

Dacă nu mă înşel, cred că este cea mai mare tranşă de retail dintr-o listare făcută în România şi ne bucură foarte mult că Hidroelectrica uşor, uşor se întoarce către români într-o manieră mult mai directă, nu numai prin serviciile pe care le prestăm, ci şi prin oferirea acestei posibilităţi de a deveni acţionari şi de a fi parte din viaţa companiei”, a mai spus Bogdan Badea.

Bogdan Badea: „Efortul pe partea companiei nu s-a terminat”

Acesta a afirmat că s-au desfășurat și vor mai avea loc foarte multe întâlniri cu potențiali investitori, din toată lumea, ca urmare a interesului crescut pentru acțiunile Hidroelectrica.

“În ultima perioadă, au avut loc nenumărate întâlniri cu potenţiali investitori, atât din zona investitorilor instituţionali din România, cât şi investitori instituţionali eligibili, practic de peste tot din lume.

Interesul este unul foarte mare, am avut multe feed-backuri pozitive. Sigur că efortul pe partea companiei nu s-a terminat, vom continua în cursul acestei săptămâni şi următoarea săptămână să avem întâlniri şi să discutăm cu toţi potenţialii investitori care doresc să facă parte din această ofertă publică iniţială, atât în România, cât şi în alte ţări”, a adăugat Bogdan Badea.

Preşedintele directoratului Hidroelectrica a mai spus că politica de dividende va continua în aceeași linie.

“Politica de dividende care a fost aprobată ieri (joi, n.r.) în Adunarea Generală a Acţionarilor este în linie cu politica de dividende pe care compania a avut-o în ultima perioadă, este doar un document care dă încredere investitorilor că ceea ce s-a întâmplat până acum în materie de politică de dividende la Hidroelectrica se va şi continua.

Intenţia companiei, pe lângă consolidarea şi creşterea performanţei din punct de vedere financiar, este să aibă şi o creştere organică”, a mai transmis Bogdan Badea.

Johan Meyer: „Este o oportunitate extraordinară”

La rândul său, Johan Meyer, directorul general al Franklin Templeton România – administratorul Fondului Proprietatea, a confirmat, vineri, în aceeaşi conferinţă de presă, entuziasmul investitorilor cu privire la tranzacție.

“Acţionarul majoritar va rămâne acelaşi şi anume statul român. Este o oportunitate extraordinară atât pentru acţionarii de retail din România, cât şi pentru acţionarii instituţionali din România şi internaţionali să devină parte directă a acestei companii prin participarea la această ofertă.

Din discuţiile iniţiale avute cu potenţialii investitori am văzut că există foarte mult interes şi un entuziasm special din partea lor cu privire la tranzacţie”, a spus Johan Meyer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”