Borc, Lafarge România: Preluarea de către CRH nu implică restructurări

Redactor:
Ioan Dornescu
Borc, Lafarge România: Preluarea de către CRH nu implică restructurări
Borc, Lafarge România: Preluarea de către CRH nu implică restructurări

„Managementul, personalul, clienții, furnizorii, toată lumea rămâne pe loc. Nu se face niciun fel de disponibilizare. Contractul colectiv de muncă este același, este în vigoare, face parte din acordul de vânzare. (…) Nu există niciun fel de restructurare ca urmare a vânzării”, a declarat Borc într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări.

Producătorul irlandez de materiale de construcții CRH a ajuns la un acord cu Holcim (Elveția) și Lafarge (Franța) pentru a cumpăra cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două grupuri, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro, potrivit informațiilor anunțate la începutul lunii februarie.

Holcim și Lafarge au convenit în luna aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de acțiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de 44 de miliarde de dolari.

Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care a fost însă condiționată de renunțarea la unele dintre activele deținute de cei doi mai producători de ciment la nivel mondial. Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, producătorul irlandez preia de la Lafarge uzinele de ciment de la Medgidia și Hoghiz, stația de măcinare de la Târgu Jiu, 16 cariere și balastiere șii 16 stații de betoane. Firmele care își schimbă proprietarul sunt Lafarge Ciment (România), Lafarge Comnord, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane, Lafarge RMX & Agregate, Sicim, Eco Gest și Recy – Eco Combustibil, potrivit datelor furnizare joi de reprezentanții Lafarge România.

Lafarge are 1.000 de angajați în România, unde a derulat până în prezent investiții de aproximativ 700 milioane euro.

Borc a afirmat că 2014 a fost „un an complicat” pentru companie, în principal din cauza anunțului intenției de fuziune, iar 2015 „pare un an mai bun”.

„Cumpărătorul este cunoscut, oamenii sunt liniștiți pentru că este un cumpărător industrial care va forma în România cel mai mare jucător de pe piața construcțiilor. Dacă luăm cifrele de afaceri ale Lafarge România, plus celelalte firme care sunt în proprietatea CRH, Elpreco și Ferrobeton, vom ajunge la un conglomerat prin care CRH va fi proprietarul celui mai mare jucător pe piața de materiale de construcții din România”, a afirmat CEO-ul Lafarge România.

El a precizat că până la preluarea business-ului Lafarge din România de către CRH mai sunt o serie de etape, respectiv aprobarea achiziției de către acționariarii grupului irlandez, acceptul Comisiei Europene și realizarea propriu-zisă a fuziunii Lafarge – Holcim.

Afacerile consolidate ale Lafarge România s-au plasat la aproximativ 200 milioane euro anul trecut, pentru 2015 fiind anticipat un avans de 5-8%.

Piața cimentului, produs cu ponderea cea mai importantă în vânzări, s-a plasat la 7,4-7,5 milioane de tone în 2014 și ar putea urca până la aproximativ 8 milioane de tone în acest an, a spus Borc, subliniind însă că valorile sunt în continuare sub nivelul înregistrat înainte de criză.

Fuziune dintre Holcim și Lafarge va crea cel mai mare producător de ciment din lume. În România, vor fi păstrate activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane euro
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Andreea Raicu, adevăratul motiv pentru care a renunțat la televiziune! ”Aveam viața la care visa...
Inchide