Bulgarii și românii „pedalează” cu sârg către locurile fruntașe la producția de biciclete

Redactor:
Nelu Dorobantu
Bulgarii și românii „pedalează” cu sârg către locurile fruntașe la producția de biciclete
Având o producție de 0,52 milioane biciclete în 2019, tandemul format din Bulgaria și România ocupă locul VII la producția acestui tip de vehicule rutiere cu două roți așezate în line / Sursă foto: Pixabay / Caracter ilustrativ

Având o producție de 0,52 milioane biciclete în 2019, tandemul format din Bulgaria și România ocupă locul VII la producția acestui tip de vehicule rutiere cu două roți așezate în line.

Blocul comunitar (UE27) a produs în cele 12 luni ale anului trecut nu mai puțin de 11,4 milioane de biciclete, o majorare de procentaj de 5% față de 2018 și de nu mai puțin de 10 puncte procentuale față de anul 2014, conform statisticilor publicate joi, 13 august 2020, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Dintre cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene (UE), cei mai importanți producători de biciclete au fost: Portugalia (2,7 milioane de bucăți), Italia (2,1 milioane unități), Germania (1,5 milioane biciclete), Polonia (0,9 milioane bucăți) şi Olanda (0,7 milioane unități).

Acest top cinci state UE sunt responsabile pentru circa 70% din producţia totală de biciclete a UE în 2019. Urmează apoi Franţa (0,55 milioane de biciclete), Bulgaria şi România (ambele cu 0,52 milioane de biciclete).

Exporturi de biciclete și produse similare în valoare de peste 360 milioane euro

Anul trecut, țările blocului comunitar (UE27) au comercializat peste graniță un milion de biciclete şi alte produse similare, în valoare totală de 368 milioane de euro, către state terțe. Vorbim practic de o majorare de 24% a numărului de biciclete exportate, în comparație cu 2012.

Totodată, statele membre UE au importat din ţările din afara blocului comunitar peste cinci milioane de biciclete, în valoare totală de 942 milioane de euro, un declin de 12% faţă de 2012.

Mai mult, țările UE au exportat anul trecut 191.900 biciclete electrice, în valoare de 272 milioane de euro, şi au importat 703.900 biciclete electrice, în valoare de 594 milioane de euro din ţări din afara UE.

Principalele destinații ale bicicletelor europene

Regatul Unit al Marea Britanie a reprezentat principala destinaţie pentru bicicletele din UE (36% din totalul exporturilor de biciclete ale UE în afara blocului comunitar) în 2019, fiind urmată de Elveţia (18%), Turcia (6%), Uzbekistan şi Norvegia (ambele cu 4%).

Mai mult, Elveţia şi Marea Britanie au fost principalele destinaţii pentru exporturile UE de biciclete electrice, urmate de Norvegia şi SUA.

Tot anul trecut, importurile de biciclete din ţările din afara UE au venit în principal din Cambodia (24% din totalul importurilor de biciclete din afara blocului comunitar), Taiwan (15%), China (14%), Filipine (9%), Bangladesh şi Sri Lanka (ambele cu 7%).

Importurile de biciclete electrice în UE au venit în special din Taiwan (52% din totalul importurilor de biciclete electrice din afara blocului comunitar), Vietnam (21%), China (13%) şi Elveţia (6%).

Cel mai ridicat nivel al producţiei de biciclete în UE 27 a fost atins în 2015 (13,7 milioane), cu 17% mai mult decât în 2019.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
FOTO. Cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut Alexandra Stan! A lăsat la vedere...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
România, sancțiune GRAVĂ dacă nu termină cu poluarea! Termenul pe care ni l-a dat Europa
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Marea Britanie intră în carantină timp de o lună. Boris Jonhson: Nimeni nu își dorește...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Top 3 cele mai pasionale zodii din horoscop. Sunt partenerii de viață ideali
Inchide