CALENDARUL LUXULUI la români. Câte mașini premium au fost înmatriculate în primele două luni ale acestui an. TOPUL achizițiilor în 2013

Publicat: 14/03/2014, 12:52
Actualizat: 21/03/2019, 22:26

Lamborghini Aventador, Ferarri F12, Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC sau Audi S7 SportBack, aceștia sunt doar câțiva dintre bolizii care circulă de la începutul anului pe drumurile țării. Românii nu s-au uitat la bani în 2014 atunci când a fost vorba de achiziționarea unei mașini noi premium. Astfel, doar șase dintre cele mai puternice autoturisme de primă clasă înmatriculate în primele două luni ale anului i-au costat peste 1,5 milioane de dolari, potrivit calculelor gândul.

REZULTATE BAC 2014. 52% dintre elevii de clasa a XII-a au trecut SIMULAREA la ROMÂNĂ, numai 42% au luat note de trecere la MATEMATICĂ sau ISTORIE

Anul a început cu înmatricularea unui Lamborghini Aventador, cu două locuri, motor cu o capacitate de 6.498 de cmc, putere de 515 kW și tracțiune integrală. Acesta a ajuns în parcarea unei firme bucureștene. Tot în Capitală au ajuns și trei modele Audi de primă clasă, respectiv Audi A8L, S6 Avant și S7 Sportback.

FOTO: Lamborghini Aventador/lamborghini.com

În aceeși lună, în județul Ilfov a fost înmatriculat un Bentley Continental GT V8, care se vinde în show room-uri cu circa 174.000 de dolari, iar în Brașov un Mercedes-Benz S500 4Matic, pentru care trebuie să scoți din buzunar chiar și 125.000 de dolari.

În total, în luna ianuarie au fost înmatriculate 18 mașini de lux cu o putere a motorului de peste 300 de kW, după cum reiese din datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), centralizate de gândul.

FOTO: Bentley Continental GT V8/bentleymotors.com

Februarie a fost luna Ferrari, Mercedes-Benz și Porsche pentru români. Autoturisme Ferrari au fost înmatriculate în trei județe. Astfel un Ferrari F12, care poate fi cumpărat cu prețuri de până la 447.000 de dolari a ajuns în Alba, iar două Ferrari 458 în București și în Brașov.

Nu au lipsit nici autoturisme premium abia ieșite de pe porțile fabricilor germanilor de la Mercedes-Benz și de la BMW și modelele sport de la Porsche.

FOTO: Ferarri F12/Silviu Matei/Mediafax Foto

În total, în luna februarie au fost înmatriculate 20 de mașini cu o putere a motorului de peste 300 de kW, dintre care 11 având ca an de fabricație 2014.

Milioane de dolari pe bolizi unul și unul în 2013

Românii au cheltuit aproape 5 milioane de dolari pe parcursul anului trecut doar pe cele mai puternice mașini premium noi care au fost înmatriculate. Cele mai scumpe autoturisme de lux au fost înmatriculate în lunile ianuarie, iulie și august, conform datelor DRPCIV centralizate de gândul.

În 2013 au fost înmatriculați în România 267 de mașini cu motoare ce dezvoltau o putere de cel puțin 300 de kW, dintre care 154 noi, bijuteria anului fiind un Lamborghini Aventador cumpărat de o companie din București.

Doar în prima lună a anului 2013, primele trei cele mai puternice mașini de lux noi înmatriculate în țară i-au costat pe proprietari circa 766.600 de dolari. Pe lângă autoturismul Lamborghini Aventador, în ianuarie a fost înmatriculat în Capitală un Betley Continental GT, care a costat compania care l-a cumpărat între 175.700 de dolari și 215.000 de dolari, și un Audi S8 pentru care un tulcean a scos din buzunar 110.000 de dolari.

FOTO: Mercedes-Benz G 63 AMG/mercedes-amg.com

În luna februarie, printre autoturismele premium înmatriculate în Capitală s-au numărat un Mercedes-Benz G 63 AMG de circa 135.000 de dolari și un Bentley Continental GT V8 de 174.000 de dolari. Un Porche Cayenne GTS de 82.000 de dolari a ajuns, totodată, în Dolj.

În luna martie, în București au fost înmatriculat un Bentley Continental GT Speed care poate fi cumpărat cu circa 215.000 de dolari, un Nissan GT-R cu patru locuri și motor de 404 kW care se vinde cu sume cuprinse între 96.820 de dolari și 106.320 de dolari, un Land Rover Range Rover și un Jeep Grand Cherokee SRT8. Un Mercedes-Benz nou S500 4MATIC a ajuns și el în Argeș.

INFOGRAFIC: gândul.info, date centralizate de la DRPCIV

Bijuteriile pe patru roți ale lunii aprilie au fost un Bentley Continental GT Speed de 215.000 de dolari și un Ferrari 458 de 233.500 de dolari înmatriculate în București, respectiv în Ialomița.

Două companii din Capitală și din Brașov au înmatriculat și ele în luna mai un BMW M6 vândut cu aproape 108.500 de dolari și un Porsche Cayenne Turbo S de 209.000 de dolari. Mașini de lux au ajuns în aceeași lună și în Satu Mare (Audi S8), Alba (Bentley Continental GT V8), Mureș (Ferrari California), Botoșani (Audi RS 5 Coupe), Ilfov (Porsche Cayenne GTS) și în Prahova (Mercedes Benz ML 500 4MATIC).

La începutul verii trecute au fost înmatriculate două autoturisme noi premium în Cluj și în Ilfov, respectiv Mercedes-Benz GL 63 AMG și ML 63 AMG, în valoare totală de circa 344.000 de dolari. În luna iunie a ajuns în județul Ilfov un Porsche Panamera GTS, iar în Capitală un Land Rover Range Rover, un Bentley Continental GT V8 și un Mercedes-Benz GL 500 4MATIC.

FOTO: Porsche Panamera Turbo/porsche.com

Din luna iulie pe străzile Capitalei poate fi admirat un Ford Mustang Shelby GT500 de aproape 60.000 de dolari și un Ferrari FF de 624.000 de dolari. Mașini de lux abia ieșite de pe porțile fabricilor au fost înmatriculate și în Arad (Mercedes-Benz GL 63 AMG), Cluj (Aston Martin Rapide S), Dâmbovița (Ford Mustang GT) și în Bacău (Land Rover Range Rover).

Un Ferrari 458 și un Bentley Continental GT, în valoare totală de aproape jumătate de milion de dolari, au fost înmatriculate în Capitală în luna august. Tot la DRPCIV au fost înregistrate în București, printre altele, un BMW M6, două Nissan GT-R, un Porche Panamera Turbo și un Porche Cayenne GTS.

Din luna septembrie pe străzile din Sibiu poate fi admirat un BMW M5, care poate fi cumpărat cu circa 93.500 de dolari, în timp ce în București unii dintre cei mai norocoși șoferi au ajuns în spatele volanului unui Mercedes-Benz ML 63 AMG (157.420 de dolari), unui BMW 750LI XDRIVE și a două modele Porsche de primă mână, respectiv Cayenne GTS și Panamera 4S.

FOTO: BMW M6/bmwusa.com

Alți doi bolizi în valoare totală de circa 343.000 de dolari au fost înmatriculați în luna octombrie în București. Este vorba despre un Bentley Continental GT Speed și de un Audi RS 6AVANT. Acestea nu au fost însă singurele modele de lux ale lunii. Tot în Capitală au ajuns un Porche 911 Turbo S și un Maserati Quattrroporte S Q4.

Aproape 270.000 de dolari au fost cheltuiți pe cele mai puternice mașini înmatriculate în luna noiembrie în România, mai exact un Mercedes-Benz S 63 AMG 4MATIC (Bacău) și un Audi RS 6 AVANT (București).

Vedetele lunii decembrie a fost un Bentley Flying Spur W12 de 209.600 de dolari și un Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC de aproape 140.000 de dolari.

August și decembrie – lunile luxului în București

Dintre cele 154 de autoturisme noi premium înmatriculate în țară pe parcursul anului trecut, 113 au ajuns în Capitală. Cele mai multe mașini de lux au fost înmatriculate în lunile decembrie și august.

Cele mai multe mașini noi au fost înmatriculate în România în lunile mai, noiembrie și decembrie, la final de an 23 de astfel de bolizi ajungând să fie conduși pe drumurile țării. La polul opus, în martie, aprilie, iunie și octombrie au fost înmatriculate mai puțin de 10 mașini de lux cu an de fabricație 2013.

INFOGRAFIC: gândul.info, date centralizate de la DRPCIV

Șefii de companii au cumpărat și înmatriculat cele mai multe mașini de lux, de firmă, în lunile ianuarie, august și noiembrie. În aceste luni, în parcările clădirilor de birouri au ajuns până la 15 bolizi de primă clasă.

Românii cu dare de mână au înmatriculat doar 28 de mașini premium noi anul trecut, aproape jumătate în luna decembrie. În februarie, martie și iunie niciun român nu a înmatriculat o mașină de lux nouă, iar în ianuarie, aprilie și iulie au înmatriculat în total doar trei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani