Cardurile Visa au întâmpinat probleme la tranzacții efectuate vineri în mai multe țări europene

Cardurile Visa au întâmpinat probleme la tranzacții efectuate vineri în mai multe țări europene
Publicat: 02/06/2018, 10:27
Actualizat: 25/03/2019, 22:05

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie, dar și în alte țări europene, multe tranzacții în care au fost utilizate carduri Visa fiind BLOCATE. Clienții au mai raportat probleme la plăți cu carduri Visa în magazine și benzinării. În momentul de față, amploarea problemelor nu se cunoaște.

Mai multe bănci au apelat la Twitter pentru a-și informa clienții că întâmpină probleme la procesarea cardurilor Visa. Posesorii de carduri Visa pot retrage în continuare bani din bancomate, însă aglomerația de sfârșit de săptămână provoacă deja cozi la ATM-uri. „Nu există moment mai nepotrivit pentru ca un sistem de plăți să se blocheze decât într-o vineri după-amiază, cand lumea este de la muncă și se pregătește de week-end,” a dezvăluit pentru The Guardian, o sursă din industria bancară.

„Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacții Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigație pentru aflarea cauzelor și încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid”, a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franța și Italia. Printre cauzele posibile ar putea fi un atac cibernetic sau o defecțiune.

Compania Mastercard a transmis că totul funcționează normal la procesarea cardurilor sale.

Sâmbătă, 2 iunie, Visa a prezentat scuze pentru disfuncționalitățile produse în sistemul plăților prin card și a anunțat că situația revine la normal, informează BBC News online. Compania a precizatcă nu are motive să suspecteze că ar fi fost vorba de „acces neautorizat în sistem ori de vreun atac cibernetic”.