Care sunt firmele interesate să devină consultantul juridic de la finalizarea privatizării Romtelecom

Redactor:
Adrian Dumitrache
Care sunt firmele interesate să devină consultantul juridic de la finalizarea privatizării Romtelecom
Casele de avocatură Salans (în prezent Dentons), David și Baias, Bulboacă și Asociații, Florea și Asociații și Boștină și Asociații au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea acțiunilor deținute de stat la Romtelecom.

Casele de avocatură Salans (în prezent Dentons), David și Baias, Bulboacă și Asociații, Florea și Asociații și Boștină și Asociații au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea acțiunilor deținute de stat la Romtelecom, au declarat pentru Mediafax surse apropiate companiei.

Ofertele au fost deschise vineri, la sediul Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI).

Valoarea contractului a fost estimată de MSI între 128.000 și 500.000 lei (fără TVA) în următoarele 24 luni.

Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul licitației va acorda asistență juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare pentru vânzarea pachetului de acțiuni deținut de stat, reprezentând 45,99% din capital, și va analiza și elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul financiar selectat de minister.

„De asemenea, ofertantul câștigător va redacta și furniza către MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investiții sau consorțiul format dintr-o bancă de investiții și consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta și servicii de investiții financiare pe piața de capital, precum și cu privire la orice alte acțiuni a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare și care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia”, se spune în caietul de sarcini.

La finele lunii iulie, MSI a anunțat că statul va angaja un consultant financiar specializat pentru a vinde întreaga participație minoritară pe care o mai deține la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social.

Opțiunea principală a Guvernului este ca acțiunile să fie vândute prin listare la Bursa de Valori București, dar așteaptă și opinia consultantului care urmează să fie angajat selectat, astfel încât profitul statului din această operațiune să fie cât mai mare.

O hotărâre adoptată de Guvern în luna iulie prevede selectarea de către minister a unui consultant specializat, respectiv o bancă de investiții sau un consorțiu format dintr-o bancă de investiții și consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta și servicii de investiții financiare pe piața de capital, în vederea finalizării privatizării Romtelecom.

„Finalizarea procesului de privatizare este considerată oportună în contextul economic actual și al profitabilității companiei care, în anul 2012, a înregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifră de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodată, prin acordurile stand-by de tip preventiv încheiate cu FMI, privatizarea intră în categoria măsurilor elaborate prin reformele structurale menite să asigure creșterea economică, considerându-se că o încredere sporită în rândul investitorilor, cuplată cu privatizările planificate în cadrul programului, vor aduce noi investiții străine directe și intrări de capital bancar”, se spunea într-un comunicat transmis de MSI în luna iulie.

Aceasta este a trei încercare de finalizare a privatizării Romtelecom, după două inițiative, în 2005 și 2008, eșuate.

Pachetul majoritar de acțiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen OTE, care deține 54,01% din capital din anul 2001.

Datele ministerului privind situația financiară a Romtelecom în ultimii trei ani relevă că în 2010 a fost înregistrată o pierdere de 232,02 milioane de lei la o cifră de afaceri de 3,02 miliarde de lei.

În 2011, pierderea companiei a urcat la la 884,64 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de lei, în timp ce în 2012 a fost înregistrat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,73 miliarde de lei.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide