Care va fi programul de sărbători al RATB, al Metrorex și al Poștei Române. Când vor fi închise magazinele, hipermarketurile și băncile

Care va fi programul de sărbători al RATB, al Metrorex și al Poștei Române. Când vor fi închise magazinele, hipermarketurile și băncile
Publicat: 21/12/2012, 16:23
Actualizat: 21/03/2019, 12:43

Magazinele și hipermarketurile din România vor fi închise, în mare parte, atât cu ocazia sărbătorii de Crăciun, cât și în prima zi a anului viitor. Unii dintre reprezentanții acestora au ales să prelungească programul de lucru pentru a le veni în ajutor românilor care vor dori să meargă la cumpărături pe ultima sută de metri.

De asemenea, bucureștenii vor avea posibilitatea de a circula în noaptea dintre ani cu mijloacele de transport în comun, dar și cu metroul. Astfel, de Revelion liniile de noapte ale Regiei Autonome de Transport București (RATB) vor circula după programul normal, iar la acestea se vor adăuga și tramvaiele de pe liniile 1 și 41.

În perioada sărbătorilor de iarnă, în general, unitățile băncilor din România aflate în centrele comerciale vor avea program cu publicul. Reprezentanții băncilor dau, de asemenea, asigurări că vor alimenta bancomatele pentru ca românii să nu întâmpine problemele atunci când vor dori să facă extrageri de numerar.

Mijloacele de transport în comun și metroul vor circula și de Revelion

Bucureștenii vor putea să circule cu transportul în comun în mau multe nopți din perioada dintre Crăciun și după Anul Nou. Astfel, în zilele de 25, 26, 29, 30, 31 decembrie 2012, dar și în zilele de 1, 2, 5 și 6 ianuarie 2013, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele din Capitală vor circula după programul obișnuit de duminică.

De asemenea, în zilele de 24, 27, 28 decembrie 2012, dar și în perioada 3 – 4 ianuarie a anului viitor toate mijloacele de transport în comun vor funcționa în regim normal.

De Revelion, în București vor circula mijlocele de transport în comun de pe cele 24 de linii de noapte ale RATB, dar și tramvaiele de pe liniile 1 și 41. Tramvaiele liniei 1 vor opri în stații o dată la 20 de minute, iar cele de pe linia 41 vor circula la intervale de 15 minute.

Reprezentanții Metrorex au anunțat, la rândul lor, programul de circulație al metroului în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, în zilele de 25 și de 26 decembrie și în primele două zile ale anului viitor, metroul va circula astfel:

– Magistrala 1 (Republica – Dristor 2) – trenurile vor circula la un interval de 8 – 10 minute.
– tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Dristor 1 – Eroilor) – trenurile vor circula la un interval de 4 – 5 minute.
– Magistrala 2 (Berceni – Pipera) – trenurile vor circula la un interval de 8 – 10 minute.

– Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) – trenurile vor circula la un interval de 8 – 10 minute.
– Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) – trenurile vor circula la un interval de 8 ‑ 10 minute.

Metroul va circula, de asemenea, la intervale cuprinse între 4 și 9 minute pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) în zilele de 24, 27, 28 și 31 decembrie.

De Revelion, românii vor putea circula cu metroul pe parcursul întregii nopți, trenurile urmând să oprească în stații la un interval de circa 20 de minute.

În zilele de 3, 4, 12 și 19 ianuarie ale anului viitor, dar și în perioada 7 – 11 ianuarie, metroul va circula astfel:

– Magistrala 1 (Republica – Dristor 2) – trenurile vor circula la un interval de 7 – 9 minute.
– tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Dristor 1 – Eroilor) – trenurile vor circula la un interval de 4 – 5 minute.
– Magistrala 2 (Berceni – Pipera) – trenurile vor circula la un interval 4 – 9 minute.

– Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) – trenurile vor circula la un interval de 7 – 9 minute.
– Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) – trenurile vor circula la un interval de 8 – 10 minute.

Programul de sărbători al Poștei Române

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă și oficiile Poștei Române vor funcționa după un program diferit. Astfel, în Ajunul Crăciunului toate oficiile poșcate aflate în orașele din România vor fi deschise în intervalul 08:00 – 14:00, în timp ce oficiile aflate în mediul rural vor fi închise.

Atât de Crăciun, cât și în prima zi de după, toate subunitățile poștale din țară vor fi închise, iar în ultima zi a acestui an vor fi deschise doar oficiile poștate aflate în orașe. Aici se va lucra după programul normal al unei zile de sâmbătă.

În primele două zile ale anului 2013 toate oficiile poștale din țară vor fi închise.

Care va fi programul magazinelor și al hipermarketurilor

Cele mai multe magazine și hipermarketuri din țară vor fi închise doar de Crăciun și pe data de 1 ianuarie 2013. Astfel, magazinele lanțului Mega Image vor fi deschise în Ajunul Crăciunului, între orele 07:30 – 22:00, pentru cei care vor să facă diferite cumpărături pe ultima sută de metri.

De Crăciun acestea vor fi închise, pentru ca în prima zi de după această sărbătoare românii să își poată face din nou cumpărăturile aici. Programul va fi însă unul scurt, respectiv 11:00 – 18:00.

Magazinele Mega Image vor fi închise și pe data de 1 ianuarie, iar în a doua zi a anului 2013 acestea vor urma același program scurt ca în prima zi de după Crăciun.

În perioada 19 – 23 decembrie, cele 20 de magazinele Real vor fi deschise non stop, iar în ziua de 24 decembrie ele vor fi deschise în intervalul 00:00 – 19:00. Se va lucra însă după programul normal în perioada 26 – 30 decembrie.

În ultima zi a acestui an românii vor putea să cumpere diferite produse pentru Anul Nou din magazinele Real începând cu ora 08:00 și până la ora 18:00. Acestea vor fi închise doar de Crăciun și în prima zi a anului 2013. De pe data de 2 ianuarie se reintră în programul normal.

Magazinele Metro vor fi închise și ele pe data de 25 decembrie și pe data de 1 ianuarie 2013, iar în zilele de 24, 26, 31 decembrie și 2 ianuarie programul va începe la ora 08:00, iar ora de închidere va fi 16:00.

În preajma sărbătorilor de iarnă, reprezentanții Billa România, parte a grupului Rewe, vor prelungi programul magazinelor chiar și până la ora 24:00. Cele 71 de magazinele ale acestui lanț vor fi închise doar de Crăciun și pe data de 1 ianuarie 2013.

În zilele de 22 și 23 decembrie hipermarketurile Carrefour vor fi deschise în intervalul 07:00 – 02:00, dar pe data de 24 decembrie acestea se vor închide la ora 19:00. Românii nu vor putea să facă diverse cumpărături din aceste hipermarketuri doar în ziua de Crăciun și în prima zi a anului viitor.

Cele 10 hipermarketuri Auchan din România vor fi și ele închise în aceleași zile ca și cele ale ale lanțului Carrefour. Acestea vor fi însă deschise în Ajunul Crăciunului până la ora 18, excepție făcând doar cel din Constanța unde programul se va încheia la ora 19:00.

După un program special vor funcționa și magazinele Selgros. Astfel, intervalul în care vor fi deschise a fost prelungit în această perioadă cu două ore, motiv pentru care românii vor putea să facă de această dată cumpărături până la miezul nopții. Luni, 24 decembrie, dar și pe data de 31 decembrie cele 19 magazinele ale acestui lanț vor fi deschise între orele 06:00 – 16:00, iar în ziua de Crăciun și pe data de 1 ianuarie 2013 acestea vor fi înschise.

În zilele de 26 decembrie și 2 ianuarie magazinele Selgros vor fi deschise între orele 07:00 – 22:00.

Cum vor funcționa unitățile băncilor din România în următoarea perioadă

Băncile vor avea și ele un program special în perioada sărbătorilor. Astfel, unitățile Raiffeisen Bank vor fi închise în zilele de 25, 26 decembrie 2012 și 1, 2 ianuarie 2013, cu excepția celor aflate în hipermarketuri și în mall-uri. Programul va fi însă unul normal în Ajunul Crăciunului și în ultima zi a anului viitor, excepție făcând doar unităților acestei bănci aflate în hipermarketuri, mall-uri și în magazinele Selgros.

Nici unitățiile Băncii Comerciale Române (BCR) nu vor avea program cu publicul în zilele de 25, 26 decembrie și 1, 2 ianuarie 2013. În schimb, acestea vor funcționa după programul normal în data de 24 decembrie și în data de 31 decembrie. „BCR a luat toate măsurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clienții băncii. Totodată, va fi asigurată și alimentarea cu cash a bancomatelor, a automatelor de schimb valutar și a mașinilor multifuncționale”, explică reprezentanții băncii într-un comunicat remis gândul.

Pe data de 24 decembrie sucursalele și agențiile Băncii Transilvania vor avea program cu publicul în intervalul 09:00 – 17:00, urmând ca în următoarele două zile acestea să fie închise. În zilele de 27 decembrie și de 28 decembrie sucursalele aceleiași bănci vor fi deschise până la ora 18:00, în timp ce agențiile vor fi deschise publicului până la ora 17:00.

În ziua de 29 decembrie doar unele dintre unitățile Băncii Transilvania vor fi deschise, iar în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie acestea vor fi închise. Excepție vor face doar unele dintre agențiile băncii aflate în centrele comerciale, care vor fi deschise în zilele de 30 și 31 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun