Carlos Ghosn dă în judecată Nissan și Mitsubishi

Redactor:
Laura Albu
Carlos Ghosn dă în judecată Nissan și Mitsubishi
Carlos Ghosn a acționat în instanță producătorii japonezi de autovehicule Nissan Motors și Mitsubishi Motors, la un tribunal din Amsterdam. Companiile l-au demis din funcția de președinte, acuzându-l de deturnare de fonduri, informează NRC, citat de Reuters.

Ghosn cere daune de 15 milioane de euro de la producătorii de automobile, deoarece acuză că au făcut greșeli grave atunci când a fost demis, a declarat, pentru NRC, avocatul său.

„În Olanda, dacă vrei să demiți un director executiv, trebuie să-i comunci mai întâi de ce este acuzat și trebuie să-i oferi dovezile pe care se întemeiază acuzațiile. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat”, a mai declarant avocatul lui Ghosn, Laurens de Graaf.

Ghosn a căzut în dizgrație atunci când a fost arestat în Japonia, după ce a fost acuzat de abateri financiare, ceea ce el neagă. De asemenea a fost demis și de la conducerea producătorului francez de mașini Renault.

Carlos Ghosn a fost eliberat din închisoarea din Japonia în aprilie, după ce a achitat o cauțiune în valoare de 4,5 milioane de dolari, dar ulterior a fost arestat din nou. .

Inchide