Cât câștigă o angajată de la Compania de Aeroporturi București: bate profiturile unora dintre cele mai mari firme prezente în România

Cât câștigă o angajată de la Compania de Aeroporturi București: bate profiturile unora dintre cele mai mari firme prezente în România
Publicat: 11/02/2018, 08:37

Potrivit raportului realizat de Corpul de Control al Guvernului asupra activității Companiei Naționale Aeroporturi București, angajata Camelia Mețler ar fi obținut un salariu de 70.894 de lei pentru doar 112 minute de muncă. Acest venit este echivalentrul a 632 de lei pe minut sau 10,5 lei pe secundă. O altă angajată, Cristina Neamțu, care a lucrat doar două zile (16 ore), a primit un salariu de 43.003 lei – echivalentul a 44 de lei pe minut sau 75 de bani pe secundă.

MEDIAFAX a realizat, anul trecut, un inedit top al profiturilor pe secundă din rândurile celor mai mari companii, din care reiese că doar cinci firme au depășit „pragul” de 10 lei pe secundă. Celelalte companii au fost, așadar, net surclasate de angajata Aeroporturi București menționată în raportul guvernamental.

Câteva exemple: retailerul Lidl a raportat pentru 2016 un profit de 218 milioane de lei, ceea ce înseamnă 7 lei pe secundă – aceeași secundă în care salariul Cameliei Mețler era de 10,5 lei; în același timp, companiile energetice E.ON și Electrica Furnizare aveau un profit de câte 6 lei, apoi Carrefour și Mol obțineau doar câte 5 lei, Mega Image 4 lei, Metro 3 lei și Rompetrol 2 lei.

De menționat că suma de 10,5 lei pe secundă încasată de angajata respectivă este egală cu profitul net realizat chiar de Compania Națională Aeropoprturi București (10,5 lei/secundă) în anul 2017 și superioară profitului din 2016 (7,5 lei/secundă) raportat de administratorul aerogărilor bucureștene.