• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Cât câștigă o stewardesă în Dubai. Povestea româncei care vrea să strângă bani pentru a se întoarce în țară

Cât câștigă o stewardesă în Dubai. Povestea româncei care vrea să strângă bani pentru a se întoarce în țară
Meseria de stewardesă este bine plătită, chiar și pentru standardele înalte din Dubai. Salariul unui însoțitor de bord diferă de la lună la lună, însă se poate ajunge la 2.000 de euro.

Andra Conțiu, 25 de ani, a plecat din România în urmă cu doi ani, după ce a absolvit facultatea de alimentație și turism la Brașov și liceul la Toplița. Spune că visa încă din facultate să devină stewardesă, așa că a decis să se mute în Dubai, loc de unde vizitează acum întreaga lume.

„Odată ce am ajuns în Dubai, oamenii din jurul meu au fost cei ce au crezut mai mult în visul meu, fără să știe de el, și m-au împins către realizarea lui”, povestește Andra, care lucrează ca însoțitor de bord în cadrul unei companii aeriene din Orientul Mijlociu, scrie Business Magazin.

„Interviul de angajare a avut loc în Dubai, nu este ușor, te solicită, însă e important să transimiți acea energie pozitivă. Desigur, emoțiile au fost prezente, poate pentru că știi că cei cu care concurezi sunt toți diferiți, altă naționalitate, altă experiență, altă cultură.  Cred că am fost în jur de 30 de candidați în ziua în care am fost eu și am rămas doar trei în final. Interviul se desfășoară pe durata mai multor zile și, desigur, organizarea este diferită față de cea din România. Ei practic fac o preselecție online înainte de a te chema la interviu”, spune Andra Conțiu.

Despre minusurile jobului de stewardesă, tânăra spune că cel mai tare îi lipsește somnul, din cauza diferențelor de fus orar. Există însă și numeroase aspecte pozitive atunci când lucrezi pentru o companie aeriană: „Programul meu de muncă este clar diferit de oricare alt job, motiv pentru care rutina lipsește din viața mea. Am multe zile libere, mai multe decât ți se oferă în mod obișnuit, pe care fie le petrec în Dubai, fie pot pleca oriunde în lume pentru puțină relaxare”.

Citește articolul integral în Business Magazin

Inchide